Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP MRŽNJI

Uhićen 18-godišnjak zbog prijetnje novinarima putem društvenih mreža

Zatvor
Foto: Martin Schutt/DPA/PIXSELL
14.03.2019.
u 15:23

U policijskom pritvoru završio je zadarski 18-godišnjak koji je novinarima portala Antena Zadar preko društvene mreže prijetio da će im u redakciju baciti molotovljev koktel

U policijskom pritvoru završio je zadarski 18-godišnjak koji je novinarima portala Antena Zadar preko društvene mreže prijetio da će im u redakciju baciti molotovljev koktel, izvijestila je policija ne otkrivajući o kojem je portalu riječ.

Voditelj zadarske kriminalističke policije Bore Mršić kazao je na konferenciji za novinare da je 18-godišnjak u utorak oko 18.30 sati, u namjeri da zastraši novinare medijskog portala, preko društvene mreže poslao prijeteću poruku kako će na redakciju portala baciti molotovljev koktel. Ubrzo nakon upućenih prijetnji osumnjičenik je lociran te je u srijedu pronađen i uhićen.

"Pretragom nisu pronađena sredstva kojima bi prijetnja mogla biti izvršena, a osumnjičenik je otprije poznat policiji po djelima protiv imovine i remećenju javnog reda i mira", rekao Mršić.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladić je u srijedu navečer predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje prema novinarima za koje je Kaznenim zakonom predviđeno od šest mjeseci do pet godina zatvora.

>>Novinari ispred Banskih dvora pročitali svih osam zahtjeva koje su uputili Vladi

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar pp22
pp22
18:28 14.03.2019.

kad bi tako brzo hvatali te šta uništavaju drżavu a ne neke balavce koji samo laju po portalima

ZA
Zagorec101
19:17 14.03.2019.

Normalno opet dalmatinci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije