Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Ugrožena radna mjesta 40 vozača autobusa

'20.01.2011., Cakovec- Regionalni sindikalist Franjo Veble odrzao konferenciju o stecaju autobusnog prijevoza APT-a i radnickim potrazivanja. Photo: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
07.09.2011.
u 11:30

- Tko će snositi moralnu i materijalnu odgovornost ako Presečki grupa kao nositelj koncesije do 2013. godine podnese tužbu protiv županije? - pita Veble

Četrdesetak radnika Presečki grupe i malih međimurskih autobusnih prijevoznika koji za nju rade kao kooperanti moglo bi ostati bez posla povuče li se tvrtka iz Krapine iz javnog linijskog prijevoza u Međimurskoj županiji! Na to je upozorio regionalni povjerenik SSSH-a Franjo Veble koji je sa skupinom vozača i mehaničara danas krenuo pješice od autobusnog kolodvora do zgrade županije tražeći sastanak sa županom Ivanom Perhočem.

Direktor Presečki grupe prof. dr. Antun Presečki poslao je, naime, županu dopis u kojem ističe da “ozbiljno razmatraju mogućnost prestanka obavljanja djelatnosti svih vrsta prijevoza na području županije”. Problem je nastao kad su prijevoz srednjoškolaca, koji koncesionaru Presečki grupi donosi 85 posto prihoda, na početku ove školske godine počeli preuzimati mali prijevoznici, i to preko novoosnovane Udruge roditelja Međimurske županije.

- Zbog pojave tog novog oblika prijevoza, fiktivno pokrivenog aktivnostima Udruge roditelja koja je sklopila ugovore o prijevozu učenika srednjih škola s prijevoznicima koji ne udovoljavaju uvjetima za obavljanje javnog linijskog prijevoza, a ni prijevoza učenika osnovnih škola, javni linijski prijevoz je ozbiljno ugrožen - upozorava prof. dr. Presečki. Time je, dodaje, ugroženo i poslovanje Presečki grupe koja zbog toga nema ekonomski interes ostati nositeljem javnog linijskog prijevoza putnika. Konačnu odluku donijet će u petak. Tada će se znati i što će poduzeti SSSH. Župan je sindikaliste i radnike primio na razgovor i saslušao njihove zahtjeve koje će razmotriti do petka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije