Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška 70 KG

Ugrizla ga: Ostao u nevjerici kad je naletio na zmiju od 5 metara, hrvao se s njom

Ulovljen piton dug 5 metara
Foto: Screenshot
15.06.2020.
u 21:22

- Moje srce je zakucalo brže. I ranije sam lovio velike zmije, ali ova je izgledala stvarno veliko - kazao je Mike Kimmel, lovac na zmije

Rijedak primjer gigantskog burmanskog pitona pronašao je prošli tjedan u močvarnom području Everglades u Floridi Mike Kimmel, vlasnik tvrtke Trapping & Wildlife Rescue iz Floride. Dosad je ulovio stotine pitona, ali oni nisu bili duži od 3 metra. Ovaj je pak bio dug pet metara i težak između 60 i 70 kilograma.

- Moje srce je zakucalo brže. I ranije sam lovio velike zmije, ali ova je izgledala stvarno veliko - kazao je Kimmel, prenosi CNN.

Nakon kratke borbe i gadnog ugriza, Kimmel je uspio zgrabiti glavu ženke zmije i uspješno je odvući u svoj čamac, gdje ju je eutanazirao, a cijeli pothvat je snimljen i objavljen na YouTubeu.

Inače, pitoni su u močvari Everglades invazivna vrsta koja se tamo počela pojavljivati od 80-ih godina prošlog stoljeća zbog neodgovornih vlasnika koji su ih kupovali kao ljubimce, a zatim puštali u prirodu kada bi postali preveliki. Osim toga, smatra se da su mnogi pitoni pobjegli iz velikog uzgajališta koje je 1992. razorio uragan Andrew. Prema službenim podacima Komisije za zaštitu riba i divljih životinja najveći piton koji je dosad ulovljen na Floridi bio je dug oko 5.60 metara.

Ključne riječi

Komentara 5

NA
nadaparabola
22:37 15.06.2020.

I da!Ugrizla ga!Ona napala njega ili on nju?E nounari.

NA
nadaparabola
22:36 15.06.2020.

Mislim da bi injega trebalo ne eutanazirati već ma nemam riječi.Zbog čega ju je ubio?Da bude viđen?Umjesto da se takvi kreteni osude oni dobijaju takvu reklamu da to nije za vjerovati,a i vi sa VL trebate micati takve kretene i ne davati im prostor kao da su heroji a ne ubice prirode.Kolika je kazna za ovaj zločin za ovog imbecila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije