Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Ugrizla ga: Ostao u nevjerici kad je naletio na zmiju od 5 metara, hrvao se s njom

- Moje srce je zakucalo brže. I ranije sam lovio velike zmije, ali ova je izgledala stvarno veliko - kazao je Mike Kimmel, lovac na zmije
15. lipnja 2020. u 21:22 5 komentara 63046 prikaza
Ulovljen piton dug 5 metara
Foto: Screenshot

Rijedak primjer gigantskog burmanskog pitona pronašao je prošli tjedan u močvarnom području Everglades u Floridi Mike Kimmel, vlasnik tvrtke Trapping & Wildlife Rescue iz Floride. Dosad je ulovio stotine pitona, ali oni nisu bili duži od 3 metra. Ovaj je pak bio dug pet metara i težak između 60 i 70 kilograma.

Poskok Preplašeni turisti Najopasnija europska zmija ljutica više puta viđena u turističkom biseru. Stigla do plaže

- Moje srce je zakucalo brže. I ranije sam lovio velike zmije, ali ova je izgledala stvarno veliko - kazao je Kimmel, prenosi CNN.

Nakon kratke borbe i gadnog ugriza, Kimmel je uspio zgrabiti glavu ženke zmije i uspješno je odvući u svoj čamac, gdje ju je eutanazirao, a cijeli pothvat je snimljen i objavljen na YouTubeu.

Inače, pitoni su u močvari Everglades invazivna vrsta koja se tamo počela pojavljivati od 80-ih godina prošlog stoljeća zbog neodgovornih vlasnika koji su ih kupovali kao ljubimce, a zatim puštali u prirodu kada bi postali preveliki. Osim toga, smatra se da su mnogi pitoni pobjegli iz velikog uzgajališta koje je 1992. razorio uragan Andrew. Prema službenim podacima Komisije za zaštitu riba i divljih životinja najveći piton koji je dosad ulovljen na Floridi bio je dug oko 5.60 metara.

Predrag Pašić
Utučen i ponižen
Životna drama čovjeka kojem se klanjala Jugoslavija, oduzeli su mu čak i krov nad glavom!
Huawei Watch GT 2e
Pametni trening
Pametni sat za profesionalne sportaše i rekreativce koji koristi i naš Ironman
  • nadaparabola:

    I da!Ugrizla ga!Ona napala njega ili on nju?E nounari.

  • nadaparabola:

    Mislim da bi injega trebalo ne eutanazirati već ma nemam riječi.Zbog čega ju je ubio?Da bude viđen?Umjesto da se takvi kreteni osude oni dobijaju takvu reklamu da to nije za vjerovati,a i vi sa VL trebate micati takve kretene i ... prikaži još! ne davati im prostor kao da su heroji a ne ubice prirode.Kolika je kazna za ovaj zločin za ovog imbecila?