Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA PACIJENATA
Povratak na članak

Hrvatima se ugrađuju najjeftiniji kukovi neprovjerene kvalitete

Ako će se omogućiti doplata skupljeg lijeka, hoće li ista procedura biti i za medicinske proizvode, pita se dr. Robert Kolundžić

Komentari 7

NT
nije_to_samobor
22:32 28.09.2014.

To je neki SDPovac, navodno iz Rijeke kupio stroj za brizganje plastike iz recikliranih pivskih sanduka i sad od jutra do mraka "lijeva" kukove koje mu financira država kroz akciju "kuk za puk". Bilo je u početku nekih "porođajnih muka" jer su pristigli alati imali samo desnu zglobnu čašicu pa pacijentima više nisu pasale dotadašnje cipele ali je problem riješen dodjelom novog para s dvije desne cipele. Obzirom da cipele koštaju za taj je iznos cijena plastičnog kuka morala bit smanjena, tj. njegova kvaliteta sada dozvoljava toleranciju dihtanja od 1 cm čime se postiže da se kuk nakon smrti pacijenta može napasati drugom pacijentu kojemu su se ovi vrijedni implantati već razderali zbog uporabe kroz nekoliko generacija korisnika hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

VL
NV
novo vriijeme
23:49 28.09.2014.

Vrlo često jeftino u zdravstvu je u konačnici skuplje, komplikacije, nuspojave, kraći rok trajanja,slabiji ishod liječenja može biti rezultat jeftinijeg lijeka ili medicinskog materijala. Stoga je Agencija za kvalitetu u zdravstvu boje rečeno njihov odjel za HTA (medicinske tehnologije) trebalaa za materijale i lijekove izračunati efektivnost te preporučiti najbolji lijek s obzirom na cijenu, ali u tom slučaju nema namještenih natječaja. Ponekad je najbolje kupiti jeftini lijek pa ostane više novaca za trošiti na druge "potrebe".

VL
HL
hlibit
08:01 29.09.2014.

...zakaj me to podsjeca na Limenog iz Oz-a?

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:18 29.09.2014.

Pitanje 14: Kakvu kvalitetu zdravstvene zaštite očekujemo? Trebaju li sve ustanove i zaposlenici imati ocjenu dobar (***) a što više njih vrlo dobar (****) i odličan (*****)? Kada će pacijenti imati na raspolaganju sve relevantne informacije? Kada će se provesti kategorizacija zdravstvenih ustanova? Tko će napraviti navedenu kategorizaciju? Je li moguće i potrebno kategorizirati ustanove prije nego li se donese dugoročna strategija razvoja zdravstvenog sustava, utvrdi stvarni broj kreveta, uređaja, zaposlenika i dr. a zatim sukladno strategiji definira potrebni broj istih? Trebali li kategorizirati postojeće, neprikladne resurse ili razvijati sustav definirane veličine, kapacitete i kvalitete sukladno dugoročnoj strategiji razvoja zdravstvenog sustava?

VL
BD
bozidar.dolenec
12:58 29.09.2014.

Normalno kod nas sve je obavezno a dok nesto zatreba koriste se svi moguci i nemoguci argumenti da se to sprijeci. Demokracija prodavanje magle znaci nema slobode ako hoces placas ako ne nikom nista. Zdravstvo je katastrofa samo znaju recii 5000 E za mirovinu inace ju necete dobiti nikad.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.