Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Keller (Orah)

Ugovor o eksploataciji ugljikovodika je tajan što je veliki problem kada dajete strateške rasurse'

luka keller
Foto: Facebook/Luka Keller
13.06.2016.
u 12:06

Tim Orešković je došao da rasproda sve što vrijedi ovdje u Hrvatskoj, pozivam sve na mirni prosvjed danas ispred Ministarstva gospodarstva

Luka Keller, predsjednik stranke OraH, gostovao je u emisiji Novi dan televizije N1, a tema razgovora bili su prošli tjedan potpisani ugovori s kanadskom tvrtkom Vermillion te Inom, o eksploataciji ugljikovodika u Slavoniji. Stranka ORaH protivi se ugovorima o bušenju nafte na kopnu, LNG terminala na Krku. Za danas u 16 sati najavili su mirni prosvjed ispred Ministarstva gospodarstva.

"Postoji čitav niz problema oko ugovora. Odluka je donesena jednoglasno na Vladi, a inače se oko ničega ne mogu dogovoriti. Pitamo se kakva je dobit svih dionika kad su se tako žurili. HDZ je prije godinu dana bio protiv ovakvih ugovora kada ih je gurao Ivan Vrdoljak iz HNS-a. Međutim, danas su za to. Tu se radi o potencijalnoj ekološkoj katastrofi. Sadržaj ugovora je tajan što je veliki problem kada dajete stateške resurse", kaže Keller koji vidi " i profit Mađara. Zanimljiva je tu pozicija Tomislava Karamarka s obzirom na sve što se događa u posljednje vrijeme. Tu je i kanadska tvrtka, u Kanadi se radi freking. Njegova posljedica je trovanje pitke vode. Imamo kanadskog premijera i kanadsku tvrtku. Tvrdimo da su to jake indicije i bojimo se da ćemo ostati bez pitke vode u Slavoniji".

Keller je rekao i da je HNS je u potpunosti podržavao ovaj projekt od početka. Za SDP kaže da je prepasivan jer kao i 2011. čeka da im vlast padne u krilo. Reakciju oporbe smatra sramotnom.

" Tim Orešković je došao da rasproda sve što vrijedi ovdje u Hrvatskoj. Pozivam sve da nam se pridruže u prosvjedu danas u 16 sati. Mi ćemo dati jasno do znanja koliko je ovaj ugovor štetan, nejasan i koliko ima potencijalnih opasnosti. Tražit ćemo i potpuno objavljivanje sadržaja ugovora. Ako je on tajan onda možemo opravdano sumnjati", kaže Keller.

>> Orešković: 10 novih naftnih polja ulaganje je vrijedno milijardu

Komentara 11

OS
osica
14:05 13.06.2016.

A koga smo mi ti i kada ovlastili da potpisuje tajne ugovore u naše ime i za naš račun ? Godinama nas mrcvare tajnim ugovorima kada ceh dođe na naplatu, a mi smo onda kao "Alisa u zemlji čudesa." Tko Tko je napravio " prvi loš korak , a tajni za Inu ". Svi peru ruke i okrivljuju jedni druge, naravno sada bi mogli " svi tajni koraci doći ovom narodu na naplatu." Kakvu "ekonomsku tajnu " mogu imati ugovori u sveri gospodarstva ? Tko zna , neka nam pojasni " tajni ugovor potpisujem u ime Hrvatske i hrvatskog naroda, bez posljedica po mene osobno". Jesu li na izborima dobili takve ovlasti, što čisto sumljam, ili su donesli zakon "da oni proglašavaju što je ,van domene nacionalne sigurnosti države tajno" ? Na koncu jesu li svijesni svi skupa , da time podrivaju i nacionalnu sigurnost države? . Mislim da nemaju za to ovlasti. Nije im to poklonjeno obiteljsko nasljeđe ?

DU
Deleted user
12:20 13.06.2016.

Potporu dijelova administracije RH ne možemo očekivati jer Oreškovićem sa timom iz MOST-a i HNS-a zajedno sudjeluju u pljački i prevari stoljeća.

DU
Deleted user
12:21 13.06.2016.

Ne kužim zašto ih ne uhite pa kao i dr.Ivu drže u pritvoru dok ne sakupe dokaze???? sad valjda znate zašto je MOST tražio neke resore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije