Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA REZULTAT
Povratak na članak

Ugostitelji: Očekivali smo negativne testove, vrijeme je za daljnje popuštanje mjera

Na konferenciji Stožera rečeno je da je svih 86 sudionika pilot-domjenka i 130 sudionika pilot-svadbe, događaja koji su održani prošli tjedan, bilo negativno na testiranju nakon sedam dana

Komentari 3

DZ
Dinamo_Zg
14:11 21.05.2021.

E sad.. Ne razumijem poantu pilot svadbe i domjenka ako na nju dodju svi nezarazeni. I onda se slavodobitnicki komentira kako nema novozarazenih. A od koga bi se zarazili?? Pravo istrazivanje bi bio da su na svadbu ubacena 2-3 zarazena, bez da se zna tko su. I onda nakon 7 dana testirati sve sudionike. Ovako nema smisla.

VL
ST
stefj
13:33 21.05.2021.

Sada nakon više od godinu dana rezultati pokazuju da nema nekih velikih razlika u blagim i oštrim mjerama, tako da ideje zatvaranja nemaju nekog velikog smisla... Također, istraživanja su pokazala da maska na otvorenom nema nikakvog smisla, dok u zatvorenom prostoru jedva nešto pomaže. Iz toga proizlaze da jedine mjere koje su imale smisla su zabrana velikih okupljanja, naročito u zatvorenim prostorima (razmak 2 metra nema nikakvog smisla), te obaveza provjetravanja zatvorenih prostora... No, sada se tu uplela politika, pa se razvila cijela ideologija i sve je otišlo k vragu, ovo više nema neke veze s znanstvenim i s realnošću...

VL
Avatar Barba
Barba
13:43 21.05.2021.

Na temelju ovog, metodološki upitnog testa, donositi zaključke za period cijele epidemije je neozbiljno. Uzorak koji je odabran ne odgovara slici opće populacije te su stoga rezultati nepouzdani.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.