Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović

'Obama mi je ponudio niz ideja, a Merkel ohrabrila'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: VL
1/5
05.09.2014.
u 07:25

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović na summitu NATO saveza u Walesu razgovarala je s vodećim svjetskim liderima kojima je najavila utrku za Pantovčak

''Čestitam na odluci da krenete u predsjedničku kampanju. Kad budete predsjednica Hrvatske zamolit ću Vas za humanitarni i umjetnički angažman jer moramo sačuvati naš prirodni okoliš te promicati ljubav i brigu prema umjetnosti. U Hrvatsku dolazi sve više Britanaca i znam da su oduševljeni i stoga budite ponosni na svoju zemlju i ulažite u sigurnu budućnost novih generacija. Djeca će vam biti zahvalna."

Tim je riječima britanski prijestolonasljednik princ Charles, savjetovao Kolindu Grabar-Kitarović, pomoćnicu glavnog tajnika NATO saveza koja se na summitu u Velikoj Britaniji oprašta od te visoke međunarodne funkcije i vraća do sredine rujna u Hrvatsku, gdje će uz pomoć svoje stranke, Hrvatske demokratske zajednice, krenuti u osvajanje Pantovčaka. 

Tijekom dvodnevnog sastanka NATO-a u Walesu, gdje je sudjelovalo i hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Josipovićem, ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i ministrom obrane Antom Kotromanovićem, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila se s vodećim svjetskim liderima i pozvala ih da posjete Hrvatsku. 

"Svi znaju da je ovo moj posljednji angažman za NATO, nakon čega ću se posvetiti samo kampanji. Dobila sam brojne savjete i potporu, na čemu sam svima zahvalna. Predsjednik Obama je ponudio niz korisnih ideja, a njemačka kancelarka Merkel ohrabrila me na mom putu da budem prva žena predsjednica u RH. Razgovarala sam i s britanskim premijerom Cameronom o Hrvatskoj u EU, a Jose Manuel Barroso, predsjednik EU Komisije poručio je da će me nazvati nakon summita jer imamo brojne teme za razgovor. Njihove podrške su poticajne i zahvalna sam svima na lijepim željama. Bilo je naporno pripremiti summit NATO-a u teškim, ratnim okolnostima u Ukrajini i na Bliskom istoku, ali zadovoljna sam i sve je proteklo pozitivno te se nakon oproštajnog ručka u središtu NATO-a u Bruxellesu za tjedan dana brzo vraćam u Zagreb", izjavila je za Večernji list Kolinda Grabar-Kitarović. 

U Walesu su se susreli predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović i aktualni hrvatski predsjednik je rekao da domaće političke priče pa tako i kampanja, nisu tema NATO-o summita te izbornu utrku treba ostaviti za Hrvatsku. Kolinda Grabar-Kitarović tvrdi da svog hrvatskog predsjednika podržava izvan zemlje gdje predstavlja RH, ali u skorašnjoj izbornoj utrci, na domaćem terenu, skida rukavice i spremna je za politički okršaj.

>> IPSOS PULS: Josipović i dalje favorit na izborima

Komentara 209

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
07:35 05.09.2014.

Pa kaj, Josipović je razgovarao s uglednom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, bilo je na telviziji. A jučer je bio na večeri na kojoj je bio i Obama, to je već drugi put da su jeli u isto vrijeme, a to nije mala stvar.

BL
Blizard
07:47 05.09.2014.

Nemoras prstom mrdnuti Kolinda biti ćeš Hrvatska Predsjednica samo nemoj da moramo da gledamo da se rukujes s Josipovicem .

Avatar El Indio
El Indio
07:46 05.09.2014.

To je kraj za Dejana Jovica, njegovog glasogovornika Josipovica i njihovih pristasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije