Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspavali ga zbog kastracije

Uginuo poznati splitski medo Viktor

medvjed viktor
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
30.09.2015.
u 13:28

Medvjed je, kao i ostali mužjaci, morao ići na kastraciju, a uginuo je nakon što su ga veterinari uspavali

Poznati splitski medvjed Viktor uginuo je nakon pokušaja kastracije u kuterevaskom utočištu za mlade medvjede. Naime, 18-godišnji medvjed Viktor zajedno s medvjedicom Mirnom (31) je u travnju ove godine premješten iz splitskog zoološkog vrta u Kuterevo, no nakon nešto više od godinu dana, medo je uginuo, piše Dalmacija News.

Medvjed je, kao i ostali mužjaci, morao ići na kastraciju, a uginuo je nakon što su ga veterinari uspavali.

– Prošloga tjedna boravio sam u Kuterevu s još četvoricom veterinara. Svi medvjedi u utočištu su kastrirani, tako da je i Viktor morao proći tu redovitu proceduru. Uspavali smo ga na uobičajen način, injekcija se daje iz puške. Dali smo mu i nešto manju dozu za uspavljivanje od uobičajene, nažalost, čim smo ga uspavali srce mu je prestalo kucati. Sa svojih 18 godina Viktor je spadao u starije medvjede, ipak ni u jednom trenutku nije pokazivao znakove ozbiljnije bolesti. Pokušali smo ga oživjeti svim standardnim metodama, nažalost, više se nije probudio – rekao je prof. dr. Đuro Huber sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta.

>> Zastrašujuća fotografija izgladnjelog polarnog medvjeda koja je obišla svijet

Komentara 2

GU
General_U
16:10 30.09.2015.

radije je izabrao smrt nego da ostane bez jaja neka se i drug neron ugleda u ovu plemenitu životinju.

MS
mare_split
22:26 30.09.2015.

Pravi junak! Odjebao je nasiljle čovjeka i odabrao slobodu živta ... makar i kao smrt! časno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije