Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOO u BERLINU

Uginuo Knut - najpoznatiji polarni medvjed na svijetu

Knut
Reuters
19.03.2011.
u 17:00

Pronađen je kako pluta na vodi u dijelu nastambe polarnih medvjeda, a pronašao ga je njegov čuvar

Najpoznatiji polarni medvjed Knut uginuo je danas u Zoološkom vrtu u Berlinu. Objavila je to uprava ZOO-a u čijem priopćenju piše da je Knut kolabirao i pronađen je kako pluta na vodi u dijelu nastambe polarnih medvjeda. Pronašao ga je njegov čuvar Heiner Kloes. Spiegel International prenosi kako je, prema riječima čuvara Kloesa, Knutovoj smrti svjedočilo oko 600 posjetitelja ZOO-a. Također pišu da ZOO planira obaviti obdukciju kako bi razjasnili uzrok Knutove smrti.

Medo Knut bio je najpoznatiji polarni medvjed na svijetu, rođen je 2006. godine i bio je prvi medvjed rođen u zatočeništvu berlinskog zoološkog vrta nakon 30 godina. Pri rođenju majka ga je odbacila pa su ga odgojili zaposlenici Zoološkog vrta. Mnogobrojni posjetitelji ZOO-a dolazili su samo kako bi njega vidjeli, a o njemu je snimljen i film.

Javnost su gotovo svakodnevno znale veseliti priče o opularnom medvjedu, a među njima je bila i ona o ljubavnoj vezi Knuta i polarne medvjedice Gianne koja je naglo prekinuta, jer su Giannu preselili u ZOO u Munchen. Izgubljena ljubav slomila je tada Knutu srce.

Ključne riječi

Komentara 10

ST
strike
12:41 22.03.2011.

Trebalo bi sve uprave zooloških vrtova staviti u kaveze, isto bi ostvarili veliki profit, a i brže bi dolazili novi jer stari ne bi preživjeli 3 godine. Vijest bi ovako glasila: Uprava zoo-a izvršila kolektivno samoubojstvo zbog stresa.

LO
lojtra
18:02 19.03.2011.

Sad kad više nema ni medvjedića Knuta ni hobotnice Paul teško ćemo naći razlog za nastavak života. Zato ja kažem, ne treba se s životinjama zbližavati. Gulaš, paprikaš, peka ili buzara sasvim su dobro rješenje za naše životinjske prijatelje. AA i puno plemenitije od smrti u zatočeništvu.

OB
-obrisani-
20:35 19.03.2011.

E pa ovo je tragedija! Starno mije žao mede što je umro u zatočeništvu ali možda mu je prijalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije