Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Uginuo Knut - najpoznatiji polarni medvjed na svijetu

Pronađen je kako pluta na vodi u dijelu nastambe polarnih medvjeda, a pronašao ga je njegov čuvar
19. ožujka 2011. u 17:00 10 komentara 384 prikaza
Knut
Foto: Reuters

Najpoznatiji polarni medvjed Knut uginuo je danas u Zoološkom vrtu u Berlinu. Objavila je to uprava ZOO-a u čijem priopćenju piše da je Knut kolabirao i pronađen je kako pluta na vodi u dijelu nastambe polarnih medvjeda. Pronašao ga je njegov čuvar Heiner Kloes. Spiegel International prenosi kako je, prema riječima čuvara Kloesa, Knutovoj smrti svjedočilo oko 600 posjetitelja ZOO-a. Također pišu da ZOO planira obaviti obdukciju kako bi razjasnili uzrok Knutove smrti.

Medo Knut bio je najpoznatiji polarni medvjed na svijetu, rođen je 2006. godine i bio je prvi medvjed rođen u zatočeništvu berlinskog zoološkog vrta nakon 30 godina. Pri rođenju majka ga je odbacila pa su ga odgojili zaposlenici Zoološkog vrta. Mnogobrojni posjetitelji ZOO-a dolazili su samo kako bi njega vidjeli, a o njemu je snimljen i film.

Javnost su gotovo svakodnevno znale veseliti priče o opularnom medvjedu, a među njima je bila i ona o ljubavnoj vezi Knuta i polarne medvjedice Gianne koja je naglo prekinuta, jer su Giannu preselili u ZOO u Munchen. Izgubljena ljubav slomila je tada Knutu srce.

Pametni grad
SVIJET BOLJIH MOGUĆNOSTI
Jeste li čuli za Ascaliu? Najvjerojatnije niste, ali uskoro bi mogli ovisiti o njima

A1 izdvaja za Vas

  • strike:

    Trebalo bi sve uprave zooloških vrtova staviti u kaveze, isto bi ostvarili veliki profit, a i brže bi dolazili novi jer stari ne bi preživjeli 3 godine. Vijest bi ovako glasila: Uprava zoo-a izvršila kolektivno samoubojstvo zbog stresa.

  • -obrisani-:

    E pa ovo je tragedija! Starno mije žao mede što je umro u zatočeništvu ali možda mu je prijalo!

  • lojtra:

    Sad kad više nema ni medvjedića Knuta ni hobotnice Paul teško ćemo naći razlog za nastavak života. Zato ja kažem, ne treba se s životinjama zbližavati. Gulaš, paprikaš, peka ili buzara sasvim su dobro rješenje za naše životinjske prijatelje. A ... prikaži još!A i puno plemenitije od smrti u zatočeništvu.