Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovaj način poslovanja koristan je i za poduzeće, ali i za zajednicu

Na panel-raspravi sudjelovale su Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Vesna Lendić Kasalo, v. d. ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Jela Prgić Znika, izvršna direktorica  Volonterskog  centra Zagreb, Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge "CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori" iz spajaLICE te predstavnici STYRIA:SCOOL Akademije i Ine.
01. prosinca 2017. u 14:00 37 komentara 10279 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

Da je dijeljenje znanja novi oblik društveno odgovornog poslovanja u kojemu postoji i korist za poduzeće, ali i za zajednicu, zaključile su sudionice panel-diskusije koju je organizirala INA u sklopu novopokrenute inicijative spajaLICA HUB

Dapače, rasprava pod nazivom “Dijeljenje znanja – novi model društveno odgovornog poslovanja?” održana je u sklopu brojnih besplatnih edukacija namijenjenih nevladinim organizacijama i obrazovnim institucijama koje je INA organizirala kako bi obilježila uspješnu dvogodišnju suradnju koju je ostvarila s brojnim udrugama dajući im na korištenje svoje prostorije u Medulićevoj ulici.

Takva gesta, posvjedočili su to predstavnici udruga okupljeni u spajaLICI DAR, CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori, Ja BIHLjubav na djelu, udruge Krila te Saveza gluhoslijepih osoba Dodir, uvelike im je pomogla da nastave s radom i osiguraju svojim članovima i korisnicima još kvalitetnije uvjete i rad. 

Nova Inina inicijativa – spajaLICA HUB, uza sve već navedene udruge koje djeluju u spajaLICI, vrijednost donosi i drugim udrugama jer se znanja i vještine koja posjeduju Inini stručnjaci, udruge iz spajaLICE te znanja Ininih partnera, stavljaju na raspolaganje i drugim udrugama, čime je model društveno odgovornog poslovanja, pri čemu se ponajprije Inine nekretnine daju na korištenje udrugama, sada podignut na višu razinu i suradnja je proširena i na ostale nevladine organizacije.

 | Autor : Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na panel-raspravi tako su sudjelovale Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Vesna Lendić Kasalo, v.d. ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Jela Prgić Znika, izvršna direktorica  Volonterskog  centra Zagreb, Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge "CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori" iz spajaLICE te predstavnici STYRIA:SCOOL Akademije i Ine. 

Sugovornice su se složile oko toga kako se trenutačna percepcija da se udruge previše oslanjaju na državni, odnosno novac iz blagajne lokalnih jedinica, mora mijenjati te da udruge, ali i javni sektor, moraju pronaći model zajedničke suradnje.

– Društveno odgovorno poslovanje nije alternativa, ono mora biti obavezno i za poduzeće, ali i za društvo – naglasile su sugovornice. 

Dijeljenjem znanja kroz spajaLICU HUB, kao platformu na kojoj se znanjima spajaju različiti dionici, promoviraju se vrijednosti volontiranja ne samo kod zaposlenika već i kod mladih, ali i važnost partnerstva i cjeloživotnog učenja.

Tako su zainteresirani predstavnici udruga ovaj tjedan u Medulićevoj 34 u Zagrebu mogli poslušati besplatna predavanja o financijama za udruge, prikupljanju sredstava te EU fondovima za nevladine organizacije, dok se danas za nadarene učenike, članove udruge DAR, održava radionica pod nazivom "Biogoriva“  i predstavlja im se projekt „Reciklirajte otpadno jestivo ulje s Inom!" 

Panel i predavanja tek su početak stručnih edukacija koje su u INA spajaLICA HUB-u u planu tijekom cijele iduće godine, a sve aktivnosti zainteresirani mogu pratiti prijavom na obavijesti spajalica@ina.hr.

 • netkonitko:

  Uhljebi i paraziti neka se sami financiraju... Upada u oči jedna stvar, totalna spolna neravnopravnost. Pustite malo i muške da džabalebare, a za drugarice neka se uvedu spolne kvote na bauštelama, u čistoći, u kamionima i drugdje gdje se teško ... prikaži još! radi, zar nismo svi ravnopravni?

 • Avatar Tito_Svetinja
  Tito_Svetinja:

  Hrpa parazita koji isisavaju proračun.Fuj.

 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Privremeno obustaviti sva financiranja na godinu dana tijekom kojih treba napraviti detaljnu reviziju svih financiranja. Dosta više Centara za mir, ljubav, bratstvo-jedinstvo, itd. Tko želi imati udrugu neka nađe sponzora s tim da to ne bi smio biti Soroš.