Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU PARLAMENTU

Udruge civilnog društva uputile apel: Podržite Izvješće i iskažite solidarnost djevojčicama i ženama

Zagreb: Prosvjed protiv Hoda na život
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
24.06.2021.
u 13:33

Ovaj su apel podržale Platforma za reproduktivnu pravdu, zaklada Solidarna, udruge RODA, CESI, Zagreb Pride, Dugine obitelji i druge

Brojne udruge civilnog društva poslale su apel europarlamentarnim zastupnicima da podrže Izvješće o seksualnom i reproduktivnom zdravlju parlamentarca Predraga Matića. Kako govore, institucije su dužne svojim građankama omogućiti pristup seksualnoj edukaciji, besplatnoj kontracepciji te menstrualnim potrepštinama te legalan pobačaj. 

- Dužne su prepoznati da je pandemija Covida-19 otežala pristup kontracepciji,  ravodobnom praćenju trudnoće  te dostupnost pobačaja, s čime se suočavaju i mnoge žene širom Europske Unije, a posebno u malim siromašnim zajednicama, kao i u zabačenim planinskim područjima i na otocima, govore. 

Ovaj su apel podržale Platforma za reproduktivnu pravdu, zaklada Solidarna, udruge RODA, CESI, Zagreb Pride, Dugine obitelji, Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mlade, Ženska soba, fAKTIV, Udruga Hera, inicijativa Mladforma, Bonsai te prostor rodne i medijske kulture K-zona.


 
Kako govore, Izvješće o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima u svibnju ove godine prihvatio je i Odbor za ženska prava i rodnu ravnopravnost Europskog parlamenta (FEMM Odbor) te predstavlja prvo izvješće Europskog parlamenta koje u posljednjih gotovo deset godina posebno adresira upravo seksualna i reproduktivna prava
 
- Prihvaćanjem ovog Izvještaja o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima iskažite solidarnost s djevojčicama i ženama, s dječacima i muškarcima koje i koji imaju pravo na siguran život i sretnu zrelu dob - što uključuje djelotvornu i pristupačnu zaštitu reproduktivnog i seksualnog zdravlja. Recite DA našem zdravlju, recite NE svakom pokušaju ograničavanja reproduktivnih prava žena, kao i drugih ljudskih prava, govore u apelu. 

VIDEO Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?


 

Komentara 36

RE
reborn
14:36 24.06.2021.

Bebino tijelo - bebin izbor.

DU
Deleted user
14:01 24.06.2021.

Zanimljivo da moje tijelo moj izbor ne vrijedi u slučaju cjepljenja.

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
15:44 24.06.2021.

rezimirajmo. infiltracija neomarksista iz franfurtske skole u akademiju zapadnog svijeta te pojava nebuloza tipa ‘intersekcionalni feminizam’ su dovele do toga da zene u ringu prebijaju muskarci sa dojkama i da se zenama nudi pobacaj carte blanche, kao da su zene neka mentalno hendikepirana bica koja o spolnom zivotu ne znaju ama bas nista i jos ih se povrh toga u svakoj prici o pobacaju maltene indirektno naziva ‘zrtvama silovanja’ (sto nije nikakvo cudo, jer zadojenije feministice tako gledaju na svaki, cak i ako je consentual, spolni odnos). naravno, podrsku im daju i homoseksualci koji ne mogu zatrudnjeti, ali to je takodjer nuspojava neomarksistickog kancera koji se naziva ‘intersekcionalni feminizam’. ako zelis znati vise, na jubito potrazi ‘james lindsay’. nema na cemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije