Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DUHAČEK
Povratak na članak

Udruge osudile privođenje novinara: 'U slobodnoj se državi ne hapse novinari'

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko privođenje je ocijenio neprihvatljivim činom

Komentari 7

KA
kajbiti
11:04 17.09.2019.

Ako pažljivo pročitamo što je dotični napisao, to nije kritiziranje niti komentiranje policijskih službenika, već čisto vrijeđanje i omalovažavanje. Ako je to po zakonu prekršaj, onda je prekršajno prijavljen, platio je kaznu i čemu buka. Ako si već javna osobaba ili nekakav novinar, svoje osobne frustracije moraš staviti malo sa strane i realno, koliko je moguće i koliko znaš o nečemu izvijestiti. Ali, danas novinar može biti svatko, a javni mediji su postali mjesto liječenja različitih frustracija.

VL
Avatar mofo
mofo
11:53 17.09.2019.

Skoro pa su rekli, moze ubit covjeka, al je "novinar" pa se ne smije hapsiti.. reci ce i za sefa mu, novinar je pa se ne smije kazniti za muljanje sa porezima.... Bas me zanima kako bi u vasem voljenom socijalizmu prosli takvi...

VL
AN
aniva
11:56 17.09.2019.

Kod nas su novinari iznad zakona i naravno nevladine organizacije koje vlada financira iz našeg đžepa

VL
BA
bakulušić
11:54 17.09.2019.

Mali tič, velki krič! Može im biti jer imaju jaku logistiku i stalno su na naslovnicama. A najprestižniji su oni koji najviše vrijeđaju Hrvatsku, Hrvate i zdrav razum.

VL
OR
OrdinaryCroat
15:40 17.09.2019.

Kratica "ACAB" ili u prijevodu "All Cops Are Bastards" tj. "Svi policajci su kopilad", koju je navedeni nazovi-novinar napisao i zbog koje je priveden i konačno (preblago) kažnjen je prije svega neukusna i izraz krajnjeg nepoštivanja ljudi koji za malu plaću i izloženi opasnostima bdiju nad sigurnošću sviju nas. No pored toga, ona se nalazi na prvom mjestu popisa simbola govora mržnje Anti-defamacijske lige, američke organizacije koja se od 1913. prije svega bavi suzbijanjem antisemitizma, pa onda i svakog drugog govora mržnje, zajedno sa kukastim križem, američkom južnjačkom zastavom, simbolima Ku Klux Klana itd. Lista je dostupna javno na Internetu (npr na wikipediji https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_symbols_designated_by_the_Anti-Defamation_League_as_hate_symbols) E sad, volio bih vidjeti kako bi indeksovska bratija reagirala kad bi netko okitio svoje web stranice tim simbolima, kako bi onda štitili "slobodu govora"... Samo još primjedba da se već površnom pretragom po Internetu može vidjeti da su zbog korištenja predmetnog slogana na majicama i socijalnim mrežama prekršiteljima izricane kazne diljem svijeta - npr. u Nizozemskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj... Tako da je zbilja neutemeljeno naricanje nad "kršenjem slobode govora u desničarskoj Hrvatskoj". A naposlijetku - nije li navedeno i da dotični nema prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj? Nije li i to prekršaj nekoliko zakona? I pitanje za inspekciju rada - kako može raditi i primati plaću?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.