Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Udruga za održivi razvoj SUMA prošli je vikend proslavila tri godine postojanja i najavila nove projekte

Udruga za održivi razvoj SUMA
06.04.2023.
u 15:34

Udruga SUMA proslavila je 1. travnja u Podravskim je Sesvetama 3. rođendan u društvu sadašnjih i bivših članova, volontera te suradnika, a s ponosom su predstavljeni projekti i uspjesi udruge u proteklim godinama kao i planovi za budućnost.

Sve je počelo kada se u Podravskim Sesvetama okupila nekolicina mladih ljudi s idejom pružanja neformalnog obrazovanja u lokalnim sredinama, a prva takva radionica održana je krajem 2019. godine što se pokazalo kao veliki. Dolaskom pandemije COVID-19, Udruga u online obliku započinje s projektom ''Let's go digital'', volontiranjem te projektom ''Ideathon'' koji je okupio zainteresirane na lokalnoj u natjecanju za izbor najboljih ideja koje bi pridonijele razvoju Općine Podravske Sesvete. Popuštanjem mjera pandemije, Udruga organizira i provodi brojne projekte kao što su: ''Sportsko ljeto'' i ''Dergez karavane“ i ''Idemo u prošlost, sadašnjost i budućnost Podravskih Sesveta'' dok je jedan od ključnih projekata za udrugu svakako i ''Bio selo-sinergija ptica, oprašivača i ljudi'', sufinanciran od strane Britanske ambasade.

U udruzi su iznimno ponosni na državnu nagradu za volontiranje koju je osvojila Anja Dergez. Seline Stankir sudjelovala je na EU konferenciji za mlade u Švedskoj kao predstavnica mladih Republike Hrvatske dok je predstavnik udruge Vladimir Miloš sudjelovao je na treningu pod nazivom ''Upravljanje kriznim menadžmentom'' u Grčkoj. Mnogi ne vole o brojkama, no kada su one pokazatelj promjena, valja ih istaknuti: 3120 sati volontiranja, 214 održanih aktivnosti, 12 projekata u svrhu osnaživanja lokalne zajednice.

Za kraj, u udruzi su najavili i brojne projekte pa tako u planu imaju pokretanje gospodarske djelatnosti koja bi omogućila stabilizaciju financijske strane Udruge te podržala otvaranje radnih mjesta kao i jačanje međunarodne i nacionalne suradnje te razvitak projekata sa sponzorima u smjeru razvoja karijera i konferencija, tu je i plan suradnje na projektima na programu Erasmus+.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije