Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan osoba s invaliditetom

Udruga Vukovarske iskrice proslavile sedmi rođendan

Vukovarske iskrice
Foto: Branimir Bradarić
1/3
04.12.2015.
u 16:10

– Udrugu Vukovarske iskrice pokrenuta je još 2008. godine i to od strane mame kada smo uvidjele da u gradu nema organiziranoga bivanja djece s posebnim potrebama - kaže predsjednica udruge Lilijana Radobuljac.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom ujedno je i rođendan Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovarske iskrice.  Bila je ovo još jedna prilika da se članovi udruge zajedno s voditeljima i prijateljima prisjete svih aktivnosti u proteklih godinu dana. 

– Udrugu Vukovarske iskrice pokrenuta je još 2008. godine i to od strane mame kada smo uvidjele da u gradu nema organiziranoga bivanja djece s posebnim potrebama - kaže predsjednica udruge Lilijana Radobuljac

Odmah od osnivanja u udruzi su započele svakodnevne aktivnosti tako da su korisnici od ponedjeljka do petka na sigurnom, toplom i voljenom. Ponedjeljkom imaju eko radionicu, ako to vrijeme dozvoli, i vježbe fizioterapije, utorkom likovnu radionicu i uče igrati društvene igre, srijedom jezičnu radionicu, čitanje i pisanje, četvrtkom kreativnu radionicu, a petkom ples.  – Najvažnije nam je da su oni sretni, a vidimo da i dalje napreduju. Muči nas da u malim sredinama ima još takvih osoba koje ne znaju kome i gdje se trebaju obratiti. Sigurni smo kako se i njima, ako bi se uključili u svakodnevni rad, može pomoći u napredovanju - tvrdi Radobuljac. 

Posebno ističe volonterizam u udruzi kao i niz mladih osoba koje im se javljaju s namjernom da pomognu u radu i aktivnostima. Podsjeća i kako su osobe s posebnim potrebama u sustavu školovanja dok ne navrše 21 godinu poslije čega su prepuštene obiteljima ili dalje napreduju kroz rad u udrugama. Kaže i kako osobe s posebnim potrebama, ako se radi s njima i obuči ih se, mogu biti izvrsni u obavljanju određenih poslova ali i da je to danas, nažalost, rijetka pojava. 

Sedmi rođendan Vukovarskih iskrica proslavljen na je na turističkom brodu Bajadera, koji je u vlasništvu Turističke agencije Danubium Tours, uz neizbježnu rođendansku tortu. Brod je tijekom plovidbe pratio i policijski patrolni gliser koji im je rođendan čestitao sirenom i uz upaljenu rotaciju. 

>>Vukovarskim Iskricama doniran sobni bicikl

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije