Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udovice branitelja

Udruga udovica ogorčena najavom smanjenja povlaštenih mirovina

Rozalija Bartolić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
19.09.2013.
u 17:35

- Ako se smanje povlaštene mirovine, onda to treba učiniti političarima i to za 50%, priopćila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije priopćila je da je ogorčena najavom smanjenja povlaštenih mirovina odnosno prihoda hrvatskih branitelja i stradalnika.

- Ako se smanje povlaštene mirovine, onda to treba učiniti političarima i to za 50%. Ne samo mirovina nego ukupnih primanja saborskih zastupnika i državnih dužnosnika. Branitelji nisu ratovali za plaću, već za slobodu i nezavisnost svoje domovine, koju ti isti političari vode u propast. Cijena koju su naši branitelji platili ne može se izraziti brojkama, naime to su njihovi životi, koje su dobrovoljno dali za našu slobodu i očekivano bolju budućnost.

 Braniteljske mirovine nisu povlaštene, iako ih vlast pod tom skupinom vodi kao alibi za vrijeđanja i ponižavanja. Poginuli branitelji imali su jedini privilegij boriti se za ovu državu, a dali su je na upravljanje političarima koji se danas kockaju s njihovom krvlju, njihovom boli, njihovim patnjama i ranama. Samostalnost je izborena, ali sloboda nije, jer Republika Hrvatska je zemlja apsurda u kojoj ne vlada pravo i pravda. Zločinci se štite, branitelji progone, gospodarstvo propada, socijalna pravda je nepoznanica!- navodi se u priopćenju kojeg je potpisala Rozalija Bartolić, predsjednica udruge, a u kojem se traži i ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Mesića koji, kako navode, godišnje košta 2,4 milijuna proračunskih kuna.  

>> \'Umirovili ste nas mimo naše volje, stoga nas vratite na radna mjesta\'

Komentara 3

AM
ana.marosevac
20:22 21.02.2014.

zaista sramota,država ne želi stradalnike

AM
ana.marosevac
12:14 22.02.2014.

e jebem sve ako je povlastica biti mrtav,osakaćen,uz to traumatiziran,jer u doba mraka,po struci sam nutricionost dijetetičar,dok sam radila u bolnici u brčkom imala sam zavidan status,i onda sekunda do katastrofe i sve nesta jednim bummmmmmmmmmm,sad sam teret i predmett iživljavanja vlade, pa i šire,lijepe naše europe,sad smo paraziti,hvala

AM
ana.marosevac
12:19 22.02.2014.

velika je greška što ova tužna,osramoćena populacija,kako od same države,tako i od građana,nema jednu jedinstvenu jaku krovnu organizaciju,tako bi se izbjegle manipulacije,a bili bi jači,to se pod hitno mora riješiti,bez obzira dal su to invalidi ili udovice,u nevolji smo isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije