Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Horvatinčić
Povratak na članak

Udruga sudaca: Zbog jedne presude nije pošteno blatiti čitav sudbeni sustav

'Ovim putem pozivamo sve koji kreiraju javno mnijenje, a u zaštiti sudaca i sudačke profesije, da jedan primjer ne koriste za napad na sudbenu vlast u cjelini', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHS-a Damir Kontrec

Komentari 65

MU
Muncimir
16:04 16.10.2017.

Sram vas bilo. Trebali ste dati propćenje da će te sankcionirati rad sudkinje Maje Šu(pak)e sa isključenjem i da žurno želite popraviti rad sudstva i pravosuđa u RH koji je pao ispod dno dna. Vi ste koruptna banda koja je bacila Hrvatsku na koljena i sad još besramno branite neobranivo i vučicu iz vašeg čopora. Vi ste ljudsko smeće svi skupa! Svak vam se smije, pa pogledajte istraživanja vama NITKO NE VJERUJE! Vi ste gori od Cose Nostre!

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:55 16.10.2017.

Gospodo i gospođe po raznim sudovima , vi ste najveće leglo zla u ovoj državi !

VL
DU
Deleted user
16:35 16.10.2017.

Udrugi sudaca je bolje da drži jezik za zubima. Kakva jedna presuda? Kao da sve presude prati javnost, kao ovu. Ova presuda je izuzetak, jer je prati javnost, a tisuće i tisuće drugih ostajku u 4 zida sudnice. Suci susu sramota hrvatske države i malo je onih među nama koji to nisu osjetili na svojoj koži.

VL
Avatar unačelu
unačelu
15:57 16.10.2017.

Pa do sada niste imali niti jednu presudu koja odgovara težini počinjenog djela sve nakarada od presude, osim kad je u pitanju sirotinja tada trenirate stogoću

VL
DR
drwlad
16:12 16.10.2017.

Kakve floskule guraju pod službeno očitovanje... Pa svima je jasno da je pravosuđe u Hrvatskoj korumpirano: od birokrata koji zaprimaju zahtjeve do sudaca upravnog suda. Ne znam uopce da li itko studira pravo više - pa tko bi htio provestiti godine učeći kako postati gnjida od čovijeka...

VL
Avatar white socks
white socks
16:38 16.10.2017.

Jedna presuda???? A nanbudo i Ferenčak? A sramota i Paravinja? Mogao bi se sjetiti još desetine.

VL
IV
ivica.vranjic
16:26 16.10.2017.

Ne zbog jedne presude već zbog svih koje presuđujete!

VL
Avatar comparator
comparator
15:51 16.10.2017.

To je vama jedna presuda ? Al dobro da ste i ovu priznali što je pokazatelj da je Horvatinčić kriv ,a sutkinja u krivu ili je sve rezultat korupcije.

VL
DU
Deleted user
16:38 16.10.2017.

Pa kada ste tako čestiti i utvrdi se da je sutkinja pogriješila hoćeteli joj zabraniti rad kao sutkinji,možeš misliti.Pa masu je krivih presuda samo što nisu razvikani slučaj kao ovaj pa javnost ne zna za njih.I još se gospoda nadje uvrjedjeno.

VL
GO
gogs0302
16:15 16.10.2017.

Sram vas bilo, koja jedna presuda? A šta je s sramotnim presudama kralju igračaka Mačešiću, Lovrički, Leki, Primorcu...Do kada će moć i bogatstvo određivati kazne bogatim i društveno podobnima? A interesantno je da sve sumnjive nepravomoćne presude završe kod sutkinje Žup.suda u Zagrebu S.Brešković, koja te sramotne presude potvrđuje. Koliko je još podobnih višestrukih počinitelja prekršaja koji računajući na sporost i neažurnost suda bezbrižno divljaju i ubijaju nedužne sudionike u prometu? Toliko o tome. A što je s korumpiranom suradnjom sudaca i ovlaštenih sudskih vještaka, koji donose skandalozna vještaćenja- lažni PTSP, Horvatinčićevu sinkopu...A sljedeća olakotna će vjerojatno biti- lud od rođenja.

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
16:00 16.10.2017.

Ovo nije jedna presuda ovo je samo jedna od presuda !

VL
DU
Deleted user
17:15 16.10.2017.

Tko god je to izrekao o "jednoj presudi" ili se šali ili je potpuno dementan pa sve zaboravlja. Na žalost svaki prosječni građanin zna kako sude ti svi "pošteni i nepristrani suci". Možda se tu i tamo negdje i nađee neki takav, ali to je samo jedno zrno koje nečini pogaču.

VL
DO
domxerex
16:58 16.10.2017.

Problem našeg sudstva su cijele dinastije, U nekim gradovima već imate četvrto koljeno da sjede u istoj kancelariji. U Osijeku imate na istom sudu sve tri generacije jedne obitelji, djed, otac, majka, sin i snaha. Pa se ti uzdaj u pravosuđe.

VL
EL
elkomadante
15:57 16.10.2017.

rukovanje s prstom ? covjek ubio vec par ljudi i sece se cestom ? 2 cure invalid jedna preminula ? guljenje krumpira? ne stane pod komentarima toliko texta da se sve moze nabrojati ? imam pitanje za tu udrugu sudaca,, vi suci, sto mislite zasto nema investicija u hrvatskoj ?

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
16:34 16.10.2017.

Eppursi muove! "Tvorci javnog mišljenja" mogu mnogo, ali ipak nisu svemoćni pa ni oni više ne mogu održavati ugled sudaca koje su sami suci srozali. Kako u javnom životu i na tržištu svatko želi sa što manjim ulaganjima postići štošto veći profit, "tvorci javnog mišljnja" su okrenuli ploču te više ne štite sumnjive suce i bogate optuženike, ali će proteći još mnogo vode Savom i Dunavom prije nego što javnost promijeni svoje mišljenje o hrvatskom pravosuđu iz jednostavnog razloga što pravosuđe nema snage da se samo "očisti iznutra". A ovakav kontraproduktivan pokušaj "dirigiranja sudačkog ugleda" pokazuje da i HUD snosi dio odgovornosti za ovakvo stanje.

VL
JK
ja-kan
16:09 16.10.2017.

A na koji to primjer sudac Kontrec misli, da nije možda mislio na oslobađajuću presudu glavnom tajniku Hrvatske narode stranke Srećku Ferenčaku ?

VL
Avatar anlaser
anlaser
16:21 16.10.2017.

Kojeg kriminalca ,lopova ,ratnog profitera ste osudili na dugotrajnu kaznu i oduzeli mu imovinu ? Koliko sudskih procesa traje toliko dugo dok se svjedoci ne predomisle ,ne umru ,ne zaborave ili na silu promijene mišljenje ? Uz časne iznimke sramota ste profesije !

VL
Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
15:56 16.10.2017.

Kriminalna organizacija po sistemu"Kadija tuži,Kadija sudi" i na kraju te oslobodi ako imaš lovu.FUJ.

VL
KA
Kantarusa
15:40 16.10.2017.

Od Marka do Janka svi korunpirani

VL
MA
Malenkost
16:47 16.10.2017.

Sudbena vlast u cjelini i HR Politicka klika u cjelini postali su po misljenju velikog dijela Naroda Mafija.Amen. Sto se o vama misli pokazuje gnjev sa svih strana. Cujem izraze: Smradovi, Lopovi, Mafijasi, Korumtni Sudci, potplacenih Diploma i Doktorata, ... . A zalosno je navedane Gospodo da se nema protuargumentata u svhrhu pranja vasek okaljanog lica. Gnjev uvijek dosegne kulminaciju. Pazite dokle ste napregli Luk strpljenja, nehoticno se moze dogoditi i zlo. Jadi.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.