Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce

Udruga 'Orao' podijelila 35 paketa hrvatskim braniteljima slabijeg materijalnog stanja

Udruga Orao
Foto: USPDR "Orao" Orahovica-Našice
1/6
22.12.2020.
u 13:59

Uz podjelu ovih pakete, Udruga je održala preko 30 online radionica kojima je pružena podrška i savjetovanje putem mrežne aplikacije za videokomunikaciju "Zoom".

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ''Orao'' Orahovica-Našice provodi projekt Zaštita hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u vrijeme epidemije COVID-19, kojeg je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja s 50.000 kuna. Omogućena je tako podjela 35 paketa hrane, higijenskih potrepština i zaštitnih sredstava potrebnih za borbu protiv epidemije hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata slabijeg novčano-materijalnog stanja.

- Udruga je pakete dijelila svaki mjesec od srpnja, a 19 prosinca je bio posljednji ciklus podjele 10 paketa koji sadrže i božićni poklon u vidu slatkiša za djecu. Udruga je pakete podijelila u Orahovici , Zdencima, Đurđenovcu, Seoni, Našicama, Zoljanu, Ceremošnjaku, Markovcu Našičkom, Lili i Podgoraču - navodi Davor Solić, predsjednik USPDR ''ORAO'' Orahovica- Našice

Uz podjelu ovih pakete, Udruga je održala preko 30 online radionica kojima je pružena podrška i savjetovanje putem mrežne aplikacije za videokomunikaciju "Zoom". Predavanja su krenula u rujnu, a obuhvaćala su teme mentalnog zdravlja u vrijeme epidemije i sigurne kupnje putem Web shopa. Na posljednjoj radionici je sudjelovala i voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć VPŽ i ravnateljica Centra za socijalnu skrb dipl.soc. Marija Prokl – Bajan i održala interaktivno predavanje na temu "Pandemijski umor".

- Zahvaljuje se gradu Našicama i Sportskoj zajednici grada Našica što nam je omogućila korištenje kombi za vozila za zadnju podjelu. Velika zahvala i medijima što su popratili ovaj naš projekta koji je sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih  branitelja. Objavama na portalima javili su se susjedi i prijatelji koji su nam dali još informacija o hrvatski braniteljima koji su egzistencijalno  u jako lošem stanje dali  zbog nezaposlenosti, lošeg zdravstvenog stanja ili neriješenog statusnog pitanja - zaključuje Solić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije