Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadrijević i Kapitarić najbolji

Ovo su najdoktor i najsestra 2016. godine: 'Svojom empatijom i podrškom pacijentima i obitelji uvijek je na raspolaganju'

najsestra najdoktor
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
08.02.2017.
u 20:09

Lijepo je kad struka kaže da ste dobri, ali nema ništa ljepše nego kad to kažu vaši pacijenti, kaže abdominalni kirurg Stipislav Jadrijević

Dr. Stipislav Jadrijević, abdominalni kirurg iz KB Merkur, proglašen je “najdoktorom” Hrvatske u 2016. godini, a Božena Kapitarić, glavna medicinska sestra centralne dnevne bolnice u Županijskoj bolnici u Čakovcu “najsestrom” godine.

Bravo s onkologije

Tim ih je titulama počastila Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) prema glasovima pacijenata, a u povodu jučerašnjeg Svjetskog dana bolesnika. Sestra Božena Kapitarić titulu je ponijela već drugi put, nakon 2012. godine, a sada ju je predložila istodobno skupina onkoloških pacijenata, udruga medicinskih sestara Čakovec i hematološko društvo.

– Na širem području Čakovca i Varaždina nije bilo osobe koja nije podržavala izbor sestre Božene za najsestru godine – naveo je Mario Drlje, predsjednik UHP-a, citirajući i pisma koja su, opisujući njezin pristup i rad s pacijentima, pisali sami pacijenti. “Svojom empatijom i podrškom pacijentima i obitelji uvijek je na raspolaganju, bez obzira na radno vrijeme”, napisali su onkološki pacijenti čakovečke bolnice, a kolege medicinari ističu je kao primjer medicinskim sestrama. – Zahvalila bih ponajprije svim pacijentima koji su me predložili, želim im što više zdravlja te da nas što manje posjećuju – poručila je B. Kapitarić.

Zagrebački kirurg dr. Jadrijević pripada već legendarnom transplantacijskom timu KB Merkur, jednom od najuglednijih u svijetu. Brzina i odvažnost kojom se odlučuje i za najrizičnije zahvate poznata je među kolegama liječnicima, a te su osobine kao i uspjeh i rezultate koje postiže dobro poznati i pacijentima i njihovim obiteljima, koji su i glasali za doktora. – Lijepo je kad struka kaže da ste dobri, ali nema ništa ljepše kad to prepoznaju vaši pacijenti, zbog kojih ste i izabrali taj posao. To je nešto najljepše što se liječniku u karijeri može dogoditi – rekao je dr. Jadrijević.

Dobar liječnik i dobar čovjek

Predavajući mu zahvalnicu, Drlje je pročitao što su pacijenti pisali o kirurgu. – Da bi netko bio dobar liječnik, mora najprije biti dobar čovjek – naveo je. Dodjeli zahvalnica prisustvovao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Sestri Kapitarić uručio je ružu te podsjetio kako se često govori o problemima u zdravstvu, a manje o najboljima, te se prisjetio kako je 1993. godine papa Wojtyła uspostavio Dan bolesnika jer će “svi prije ili kasnije biti bolesni”.

>> Nudili su nam deset puta veće plaće u Njemačkoj, Kanadi, Ženevi... izabrali smo Mostar

>> Kaos oko bolovanja: HZZO da upute, kontrolori ih ruše

Komentara 2

JA
jasnaherc777
20:36 08.02.2017.

Koplimenti svaka čast kapa do poda.

DE
demokršćanin
09:46 09.02.2017.

Čestitam izabranima,ali zanima me tko proglašava naj doktore i naj sestre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije