Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarski franak

Udruga Franak: Konvertiran je prvi kredit u francima. U Hypo banci opovrgavaju vijest

švicarski franak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
15.10.2015.
u 19:19

U Hypu, banci za koju su ustvrdili da je provela koverziju, opovrgavaju vijest, poručuju kako još nisu u fazi konverzija, ali ubrzano rade na izračunima.

 Udruga Franak objavila je na svojoj Facebook stranici post: "Frankeri, obavljen je prvi raskid braka sa švicarcem. Konverzije su krenule!" 

U Hypu, banci za koju su ustvrdili da je provela koverziju, opovrgavaju vijest, poručuju kako još nisu u fazi konverzija, ali ubrzano rade na izračunima. Očito je pogrešno shvaćen dogovor članice Franka D.Č.Š. (podaci poznati redakciji) i banke koja je pozvala nju i supruga, nositelja kredita, kako bi ih upoznala s izračunom i predložila način zatvaranja duga.

Provjeravali osobne podatke 

Bračni par iz Osijeka u blokadi je već neko vrijeme, posljednju ratu platili su u ožujku. Izračun banke pokazao je, kažu, da bi konverzijom podmirili sav dug i 10.000 kn dopuštenog minusa. Na dvosatnom razgovoru u Hypu dogovorili su da će im banka sljedeći tjedan poštom poslati zadužnicu kao osnovu za plaćanje te nakon toga mogu provesti konverziju i zatvoriti kredit. 

U Hypu potvrđuju da su kontaktirali cijelu grupu klijenata kako bi provjerili osobne podatke i valjane izračune poslali na pravu adresu. Na taj način žele spriječiti da dužnici više puta anekse ugovora moraju ovjeravati kod javnog bilježnika zbog netočnih podataka. 

D. Č. Š. je među tim klijentima. Da bi Hypo mogao biti najbrži u izračunima i konverzijama vidljivo je po objavama njihovih dužnika na društvenim mrežama - najviše poziva i najava slanja izračuna dolazi upravo iz te banke. Franak je jučer uputio pismo nizu institucija kojma je poručio da će u slučaju da Ustavni sud spriječi konverziju, djelovati s ciljem poništenja svih kredita u CHF.

 

Frankeriiiiiii,OBAVLJEN JE PRVI RASKID BRAKA SA SVICARCEM!!!!Konverzije su krenule!!!Uskoro detalji...

Posted by Udruga Franak on 15. listopad 2015

>>Odluči li Ustavni sud u korist banaka, djelovat ćemo s ciljem poništenja svih kredita u švicarcima!

>>Udruga Franak: Zastrašivanje naših članova kao alat u političkoj utakmici?

>>Lalovac: Nisam provjeravao priče o rušenje zakona o švicarcima, Omejec: Ne zloupotrebljavajte poziciju Ustavnog suda

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
20:14 15.10.2015.

Samo se ovdje porezni obveznici i drzavni proracun izbacaju da bi netko mogao lakse otplatiti ivesticijsko ulaganje u trecu nekretninu...i nikom nista, nikakve odgovornosti, sve ce to narod pozlatiti...

FA
fatianegra21
19:43 15.10.2015.

HdZ-zauvijek ! I Tuđman !

TH
than
01:28 16.10.2015.

Dosta mi je tih ih CHF. Zbog Lalovca raste i meni rata za €. Odnosno sada svi placamo ove promasaje odredjenih, pa i oni bez kredita, jer kuna pada, pa je samo pitanje dokle ce HNB intervenirati, a kada vise nece sve ce doci na staro. Jos bi nekao i prebolio to da se radi o sirotinji. Ali mi placamo i Lalovcev kredit, a ustedio da vrati kredit odmah,a i onih koji su ulagali u apartmane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije