Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krediti

Udruga Franak dužnicima: Pošaljte HNB-u Zahtjev za inspekcijski nadzor

švicarci
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.02.2015.
u 11:05

– Banke na pregovorima nisu pokazale volju da žele riješiti problem „švicaraca“ pa smo se odlučili za sada samo na pripremne korake kojima želimo dati do znanja da Udruga franak neće odustati od svojih zahtjeva – navodi Udruga Franak u priopćenju

Udruga Franak oglasila se priopćenjem u kojem pozivaju sve svoje članove i dužnike, bez obzira na vrstu kredita, da ''pošalju Hrvatskoj narodnoj banci Zahtjev za inspekcijski nadzor zbog kršenja Zakona o potrošačkom kreditiranju jer banke nisu uskladile i ugovorile aneks ugovora o definiranju fiksne marže i parametra do 1.1.2014. godine''.

Dužnike su pozvali da to učine kako bi, kako objašnjavaju, ''poslali poruku bankama koje su nudile pokvarene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima''.

– Banke na pregovorima nisu pokazale volju da žele riješiti problem „švicaraca“ pa smo se odlučili za sada samo na pripremne korake kojima želimo dati do znanja da Udruga franak neće odustati od svojih zahtjeva – poručuje Udruga Franak u priopćenju.

>> Udruga Franak: Tri opcije kako riješiti problem s kreditom

>> HUB nudi dva rješenja, u oba dužnik gubi stan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije