Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje R. Rubiću

Udovica: Ne želim odštetu, bojim se da će ubiti i mene i kćer!

Robert Rubić, portal (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
09.07.2013.
u 16:50

Ničega se ne sjećam, bilo je sve što je Rubić rekao u svojoj obrani. Odvjetnika je ubo čak 105 puta

Roberto Rubić (44) čak je 105 puta ubo nožem osječkog odvjetnika i pjesnika Luju Medvidovića (62) u njegovu uredu 4. siječnja. Još je stravičnije što je 91 ubod na glavi. Natočio si je potom alkohol i pio.

– Ničega se ne sjećam – bilo je sve što je Rubić rekao u svojoj obrani jučer na Županijskom sudu u Osijeku.

Medvidovića je upoznao i angažirao istoga dana, kako bi ga branio u jednom ranijem postupku koji se vodi u Vinkovcima. Nekoliko sati poslije upao mu je u stan.

– Sve ću vas zaklati, dobro sam ga naoštrio! – mahao je nožem pred odvjetnikom, suprugom mu Anicom Gordanom (64) te bolesnom kćeri Mirtom (32). Natjerao ih je da pješače do odvjetničkog ureda u središtu grada, što je pola sata hoda. Želio je povući punomoć.

– Suprug mu je objašnjavao kako je to bianco punomoć pa ni ne vrijedi. No, taj čovjek ništa nije prihvaćao. Sam je zaključao vrata našeg stana i obrisao ključ kako bi, objasnio je, uklonio otiske – svjedočila je udovica Anica Gordana u istrazi.

Kći je potpuno ovisna o njima pa ju je otac putem pridržavao s jedne, a majka s druge strane.

– Shvatila je to kao šetnju. Tek sada shvaća da tate stalno nema i da se nešto promijenilo – ispričala je.

Rubić je na ulici držao Medvidovića pod rukom, s uperenim nožem. Sreli su susjeda Slobodana.

– Zastao sam i pitao Luju je li toga dana bio na pokopu našega prijatelja. Bilo mi je čudno što hodaju ulicom tako se pridržavajući – ispričao je susjed. Žrtvina supruga sutradan mu je rekla kako mu je pokušavala dati znak što se događa, no on to nije primijetio.

Suprugu i kći Rubić je pustio u 19.30 sati kako bi kćeri, namolila ga je, dala tablete. Ubojicom će postati oko 21 sat. Policija ga je našla alkoholiziranog uz mrtvo tijelo u jedan sat iza ponoći.

– Nazvala sam poslije supruga u ured, predstavila se kao stranka i pitala mogu li doći sutra. Rekao je da je u redu pa sam mislila kako je riješio situaciju – kazala je žena.

Iz straha ne traži ni odštetu

 – Bojim se da će ubiti i mene i kćer. Ne želim ništa od njega – rekla je.

Rubić se 20 godina psihijatrijski liječi. Ima poremećaj ličnosti koji karakteriziraju, utvrđeno je vještačenjem, nezrelost, nedostatak empatije, impulzivnost i slaba samokontrola. No, kada je upao u stan Medvidovićevih, rečeno je na sudu, točno je znao što radi. U trenutku zločina, bio je bitno smanjeno ubrojiv.

Pet je puta završio u zatvorskoj bolnici u ovih šest mjeseci otkako je iza rešetaka. Štrajkao je glađu i pokušavao suicid. U zatvoru je između tih hospitalizacija bio svega po nekoliko dana. Svjedoči to, smatra psihijatar, o manipulativnom ponašanju.

>>Odvjetnika izbo 99 puta, štrajka glađu jer mu se sudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije