Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pekla ga savjest

Udario biciklisticu i otišao. Povjerio se ženi koja zvala pomoć

\'bicikl1_mam_pod_180111_\'
Marija Lovrenc/VLM
19.01.2011.
u 09:00

Tomo Filipović u subotu oko 14 sati autom je oborio Jelku Šokec i odvezao se kući. Obavijestio je suprugu koja je zvala hitnu i policiju. Njemu je žao

Pitomački općinski vijećnik Tomo Filipović (HDZ) u subotu je oko 14 sati svojim Volkswagenom Passatom u Pitomači u Ulici M. P. Miškine udario 62-godišnju Jelku Šokec, koja se vozila na biciklu. Jelka je krenula u posjet bratu u Domu za starije osobe u pitomačkom  centru, a Filipović se vraćao s nastavka proslave u obližnjem domu.

"Procurilo" nakon 2 dana

Tamo su, naime, u petak navečer svoju obljetnicu proslavili članovi lokalnog HDZ-a, a dio njih nastavio je slaviti i u subotu. Pretječući T. Filipović udario je Jelkin bicikl, odbacio je na putni most i  – odvezao se kući. O događaju koji je tek u ponedjeljak navečer procurio u javnost, a potom i šokirao Pitomaču, on jučer navodi:  "Ne znam što mi je bilo, sunce me u jednom trenu zaslijepilo i nisam stigao reagirati. Čuo sam da je nešto udarilo. Izgubio sam se od straha. Shvatio sam da mi se mobitel ispraznio i da nisam u stanju pozvati pomoć pa sam otišao kući i supruzi Draženki rekao što se dogodilo da ona pomogne umjesto mene. Žao mi je zbog svega što se dogodilo, to je moja greška i zbog nje već noćima ne spavam – kaže Tomo Filipović, ispričavajući se javno obitelji Šokec. Nesretna Jelka prilikom pada udarila je glavom o zemljani most i poluonesviještena pala uz rub kanala. Ostala je tako ležati dok joj prvi mještani i Filipovićeva supruga nisu priskočili u pomoć i pozvali hitnu pomoć i policiju, koja je sat vremena nakon nesreće kod kuće uhitila Filipovića i izmjerila mu 1,72 promila alkohola u krvi te ga odvezla na trežnjenje u Viroviticu.

– Jelka se oporavlja na odjelu intenzivne njege u virovitičkoj bolnici, ima potres mozga, ozljedu pršljena i noge. Strašno je sve što se dogodilo. Naše se obitelji znaju pa je situacija tim teža. Čovjek misli, udariš životinju automobilom i odmah joj pomogneš, a kamoli ostaviti osobu koju poznaješ tek tako na ulici. Ispričali su se, ali nam je teško – priznao je Jakov Šokac, Jelkin suprug.

Razočarani postupkom

Policija koja je obavila očevid i kriminalističku istragu prijavila je Filipovića za dva kaznena djela – izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći osobi koja je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena. Pitomačani su razočarani ovakvim potezom vozača, smatrajući da je stati i pružiti pomoć najmanje što se u tom trenu moglo učiniti.  

 

Komentara 5

Avatar tkozna
tkozna
09:25 19.01.2011.

Ovdje je stranka HDZ-a više istaknuta nego kada bi Jadranka Kosor otvorila dionicu ceste od Pitomače do Virovitice.

MI
microlion
10:22 19.01.2011.

\"Ne znam što mi je bilo, sunce me u jednom trenu zaslijepilo i nisam stigao reagirati.\" Nije te sunce nego ALKOHOL zaslijepio i radi ALKOHOLA nisi stigao reagirati. A za kazneno djelo vožnje pod utjecajem alkohola neće biti prijavljen?

DU
Deleted user
12:04 19.01.2011.

autoput zg-pitomača da može pijan vozit u krivom smjeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije