Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjen rejting zemlje

Udar u Turskoj stajao zemlju 100 milijardi dolara

Foto: Reuters
1/6
02.08.2016.
u 12:15

Urotnici koji su pokušali izvesti udar pokušali su stvoriti sliku o Turskoj kao o "zemlji trećeg svijeta", kazao je ministar, posebice ukazujući na snimke tenkova na ulicama tijekom noći u kojoj se zbio pokušaj puča

Propali pokušaj državnog udara u Turskoj stajao je zemlju najmanje 300 milijardi lira (99,9 milijardi dolara) izazvavši štete u toj vrijednosti, ocijenio je ministar carina i trgovine Bulent Tufenkci, a prenosi u utorak list Hurriyet.

Štete uključuju razrušene zgrade, vojnu opremu, pad narudžbi iz inozemstva te pad u turizmu, kazao je ministar novinarima u Ankari.

Urotnici koji su pokušali izvesti udar pokušali su stvoriti sliku o Turskoj kao o "zemlji trećeg svijeta", kazao je ministar, posebice ukazujući na snimke tenkova na ulicama tijekom noći u kojoj se zbio pokušaj puča.

Unatoč tome lokalno gospodarstvo pokazalo je elastičnost, uključujući u to i brzo ponovno otvaranje burze. 

I turska lira zabilježila je oporavak. U doba najveće zabrinutosti izazvane pokušajem udara lira je pala sa 2,87 za dolar na 3,09. Sada je nešto malo ispod 3 lire za dolar.

Agencija Standard and Poor's smanjila je rejting Turske nakon udara.

>> Turska priznala: 'Moguće su 'pogreške' u čistkama nakon državnog udara'

Komentara 2

ZG
zg223
13:41 02.08.2016.

ma trilion...

MA
Maganik
14:43 03.08.2016.

Odlično su prošli. Da je puč uspio, NATO gusari bi opljačkali Tursku komplet za oko 5-7 hiljada milijardi dolara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije