Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fotografije iz kasina

Ucjenjivao svećenika, pa dobio godinu dana zatvora

Ilustracija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
20.03.2020.
u 21:57

Tražio je 350.000 kn i prijetio ako ih ne dobije da će u medijima objaviti fotografije iz kasina

Zbog pokušaja ucjene svećenika, na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Čakovcu osuđen Goran J. s prebivalištem u Dugom Selu.

Kažnjen je i sa 110 dnevnih iznosa plaće, odnosno s 25.630 kuna. On je, prema presudi, od 28. do 31. svibnja 2019. preko e-maila markobosanac35@gmail.com poslao više poruka svećeniku u jednoj međimurskoj župi, s fotografijom iz Grand Casina Admiral u Zagrebu. U porukama je naveo da ima još deset slika i videozapisa, zaprijetivši mu da će foto i videomaterijal objaviti u novinama i emisiji "Provjereno".

Spreman je, napisao je u poruci, uništiti dokaze jer zna da se radi o svećeniku. U večernjim satima nazvao je svećenika sa skrivenog broja i rekao mu da ga prati već mjesec dana. Zatražio je 350.000 kuna, u protivnom će fotografije i videozapise objaviti. U strahu da to ne učini, svećenik je pristao, zamolio je rok za prikupljanje novca, a primopredaju su dogovorili za 31. svibnja u 12 sati. Goran J. je u međuvremenu nastavio slati prijeteće poruke, pritišćući svećenika, a kad je 31. svibnja doputovao preuzeti novac, odmah je uhićen. Svećenik je, naime, o svemu obavijestio policiju.

- Tamo gdje su me uslikali našao sam se na piću s prijateljem. Čim sam dobio prvi mail, odmah sam isti dan sve prijavio policiji. Nemam više što reći - rekao nam je svećenik kad smo ga jučer nazvali za komentar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije