Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv studentima

Učiteljski fakultet u Gospiću otvara studij za odgojitelje

sveučilište
Iva Vidović/VLM
11.12.2012.
u 13:33

Pozvali su potencijalne studente da se predbilježe jer, ne bude li dovoljno kandidata, studija neće biti.

Kako bi se zadovoljilo tržište rada, na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću od sljedeće godine otvara se stručni izvanredni studij za odgojitelje pa su već danas pozvali potencijalne studente da se predbilježe jer, bude li manje od dvadesetak kandidata, studija neće biti.

Riječ je o trogodišnjem studiju, a nakon završetka ne bi trebao biti problem naći posao. Naime, u Gospiću je počeo proces gradnje novoga vrtića, sadašnji kadar je pred mirovinom, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je obveznu godinu pripreme djece za školu koju bi obavljali upravo odgojitelji, poručila je dr. sc. Anela Nikčević-Milković, predstojnica Odsjeka za učiteljski studij.

Program ovog studija odvijao bi se petkom i subotom kako bi i zaposleni imali priliku studirati. Program bi zajedno organizirali Odjel za nastavničke studije u Gospiću i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja u Zadru.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:07 11.12.2012.

Kolko taj Gospić ima fakulteta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije