Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roditelji u šoku

Učitelj pedofil drogirao i zlostavljao 60 učenika!

William James Vahey
Foto: FBI
25.04.2014.
u 09:19

Učitelj zemljopisa i povijesti često je u 42-godišnjoj karijeri organizirao i vodio učenike na izlete u inozemstvo. Na njima ih je uspavljivao tabletama za spavanje, a zatim ih fotografirao i iskorištavao

Amerikanac William James Vahey drogirao je i seksualno iskoristio oko 60 učenika u dobi od 10 godina iz Londona. Šokantnu istinu razotkrio je FBI, a navedeni zločini dogodili su se u devet država, javlja Telegraph.

Učitelj zemljopisa i povijesti često je u 42-godišnjoj karijeri organizirao i vodio učenike na izlete u inozemstvo. Na njima ih je uspavljivao tabletama za spavanje, a zatim ih fotografirao i iskorištavao. Iako je još 1969. godine osuđen za napad na djecu u Kaliforniji, vlasti su ga, što je danas predmet istrage, propustile upisati u registar zločinaca pa je neometano mogao putovati po svijetu i činiti zlodjela. Posljednja je potvrdio FBI, a Vahey ih je učinio nad učenicima londonske međunarodne škole Southbank u kojoj je, kao ''uzoran'' i oženjen muškarac, počeo predavati 2009.godine.

Vaheyjevi zločini razotkriveni su kada je prošlog mjeseca počinio samoubojstvo u jednom motelu u SAD-u. Prije smrti priznao je kako je sve radio jer je i sam bio zlostavljan kao dijete. Na njegovom USB-u pronađene su fotografije oko 90 djece. Većina od njih bili su učenici navedene škole, a sve fotografije bile su katalogizirane od 2008. godine.

Ravnatelj londonske škole uputio je ispriku ogorčenim roditeljima, a FBI traga za ostalim žrtvama učitelja pedofila. Pretpostavlja da je broj zlostavljanje djece daleko veći.

– Čini se da je zlodjela ''usavršio'' te da djeca nisu bila svjesna što im je činio pa ga nisu ni prijavljivala. Imamo razloga sumnjati da bi broj njegovih žrtava mogao biti daleko veći – kazala je FBI-jeva agentica Shauna Dunlap.

Komentara 14

Avatar kamenjar
kamenjar
10:11 25.04.2014.

evo pravog kadra za jovin zdravstveni odgoj .......... ovo je super nek nam živi rodna ideologija

KA
kafka
11:10 25.04.2014.

Bolesnik i divljak! A sustav neefikasan u suzbijanju takvog zločina!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:34 25.04.2014.

Hm, ludomir se upuca, napiše pismo, ostavi USB, a onda FBI otkrije šokantnu istinu. Ma otkrili su moj lulek šareni. Gdje su bili 42 godine dok je tip radio što je radio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije