Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"loša procjena"

Učitelj na zamjeni 9-godišnjaka ušutkao ljepljivom trakom

zaljepljena usta
Press Association/PIXSELL
20.09.2012.
u 07:48

Dječak više nije želio ići u školu, a tek nakon što je ispitano 100 učenika saznalo se da je učitelj crvenom ljepljivom trakom 9-godišnjaku zalijepio usta

Majka devetogodišnjeg dječaka koji pohađa osnovnu školu J. Wallace James u Lafayetteu u američkoj državi Louisiani traži da se protiv učitelja na zamjeni podnese kaznena prijava zbog maltretiranja njezina sina. Michelle Droddy šokiralo je kada je doznala da je učitelj na zamjeni njezinu sinu zalijepio usta crvenom ljepljivom trakom kako bi ga ušutkao jer je dječak "previše govorio pod satom".

U prvi mah nije znala što se dogodilo njezinu sinu kada je prošle srijede došao kući i rekao joj da više ne želi ići u školu, ne želi se družiti s djecom iz razreda pa ni iz cijele škole. Istina se saznala tek nakon što je uprava škole ispitala 100-tinjak učenika.

Pat Cooper, upravitelj škola u Lafayetteu, složio se s Michelle da učiteljeva procjena i nije bila najbolja te je incident nazvao "vrlo ozbiljnim", donosi Huffington Post, dodajući kako je ono što se dogodilo "izvan granica zdravog razuma i tako nešto jednostavno se ne može raditi djeci".

Cooper je objasnio da je učitelj koji se odlučio na ovakav način "utišavanja" svojih učenika sankcioniran, a ispunjeno je i policijsko izvješće zbog moguće prijave za zlostavljanje.

– Moj se sin do kraja godine mora suočavati s djecom koja su sjedila pored njega i smijala mu se, sa sramom koji donosi činjenica da vam je netko koga biste trebali poštovati zalijepio usta pred svima – ogorčena je Michelle Droddy.

>>Lani najbolja učiteljica, danas uhićena zbog seksa s učenikom

Komentara 13

SA
samograd
08:35 20.09.2012.

učitelji i profesori se susreću u školi sa abnormalno razmaženom djecom,nema načina da ih se zašuti i disciplinaira.kućni odgoj se sveo na popuštanje i podilaženje djeci ,savjetnici sa ekrana savjetuju " razgovarajte što više sa svojom djecom " u timm silnim razgovorima je nestala granica između roditelja autoriteta i djeteta,postaju kao frendovi iz kvarta. djeca znaju za mnoga prava koja imaju a obveze i odgovornost su u drugom planu .nažalost , civilizacija je dobila mnoge razmažene i infantilne generacije.

PI
prava istina
09:26 20.09.2012.

Ma koja idiotarija kažnjavati profesora? Pa šta je trebao napraviti? Majka niti u jednom trenutku ne spominje zašto se njezin sin nije sam ušutkao i zašto ometa druge učenike. To što su mu se smijala djeca je sasvim edukativno i ispravno i zaista najmanje opasno za djete koje se ne može obuzdati. ja bi za razliku od ovog učitelja malom opalila šamarčinu da si dobro upamti tko drži nastavu i da li je vrijeme da se mora zašutjeti. Ja ne vidim ovdje ništa problematično za profesora. Jedino što je ovdje problematično a to je ova majka koja se zgraža na postupak a ne zgraža se na to da njezin mali nije želio zatvoriti gubicu. Pih, nema onog kao nekad, ravnalo prstići skupa i pac. Zlata je vrijedilo. Zato nam je danas omladina večinom razularena a profesori zaista nešto prolazno u životima ovih neodgojenih debila.

DO
doktorica
08:03 20.09.2012.

i onda kažu kako učitelji nemaju elemenata da obuzdaju učenike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije