Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesela učionica

Učionice prekrili grafitima

grafiti
18.05.2010.
u 19:30

- Gotovo istodobno kada smo grafitima ukrasili učionice i radionice škole osjetilo se bolje ozračje i znatno ugodnija atmosfera u nastavi. Djeca su zadovoljna, a svaka prostorija obilježena je drugačijim motivima – kaže ravnatelj Petanović.

Učenici brodske Industrijsko-obrtničke škole ne mogu se požaliti da im radni prostor nije ugodan. Na inicijativu ravnatelja Zvonimira Petanovića, učionice jedne od najvećih brodskih srednjih škola krase mala umjetnička djela. Sivi, bezlični zidovi ustupili su mjesto šarenim crtežima koje su osmislili i sprejevima nacrtali sami učenici uz pomoć nekolicine slikara.

– Na ovome projektu radili smo gotovo mjesec dana. Prvo smo osmišljavali crteže, projicirali ih na papiru, a potom prenosili sprejem na zidove, no isplatilo se – kaže Dalibor Maras, učenik četvrtog razreda.

Oslikavanje zidova vrlo se brzo pokazalo kao pravi potez.

- Gotovo istodobno kada smo grafitima ukrasili učionice i radionice škole osjetilo se bolje ozračje i znatno ugodnija atmosfera u nastavi. Djeca su zadovoljna, a svaka prostorija obilježena je drugačijim motivima – pohvalio se ravnatelj Petanović.

Učionica stranih jezika oslikana je motivima Kipa slobode i Big Bena, dok u radionici dominiraju prikazi alata. Grafiti su donijeli još jednu korist – otkad su iscrtani, učenici paze na zidove kako se ne bi zaprljali.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije