Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt Večernjaka i UMFO-a

Učim s Gospodinom Finom

UMFO
08.09.2021.
u 08:00

Cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti upravljanja financijama, osvijestiti mlade, od najranije dobi, o važnosti štednje i donošenju pravilnih financijskih odluka za budućnost i mirovinu

Večernji list u suradnji s UMFO-om – Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i u novoj školskoj godini 2021./2022. nastavlja projekt edukacije na području financijske pismenosti za učenike osnovnih škola naziva Učim s Gospodinom Finom, uz krilaticu projekta – Učim, štedim, znam da vrijedim.

Uz nositelja projekta, podršku ovom važnom segmentu obrazovanja, financijskoj pismenosti, dali su Ministarstvo obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Projektu će se priključiti i UNICEF predstavljajući svoj program ZABUM, te Zagrebačka škola ekonomije i managementa kao stručni edukativni partner.

Cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti upravljanja financijama, osvijestiti mlade, od najranije dobi, o važnosti štednje i donošenju pravilnih financijskih odluka za budućnost i mirovinu. Projekt edukacije Učim s Gospodinom Finom namijenjen je učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole, ali mnoga korisna i nova znanja moći će usvojiti i nastavnici, prosvjetni djelatnici, ali i roditelji.

Upravo zato u sklopu ovog projekta koji službeno počinje u rujnu, a finale očekuje u prosincu, pozvani su svi razredi osnovnih škola, od petog do osmog razreda, s područja Republike Hrvatske da prate edukativne emisije na temu financijske pismenosti te da se prijave na nagradni natječaj. Riječ je o četiri edukativne video emisije kojima će se obraditi teme osnova financija, izrade budžeta, štednje i odgovornog upravljanja novcem. Kroz emisije će edukatori održati radionice kako bi učenike bolje pripremili za sudjelovanje u nagradnom natječaju, a čiji će cilj na kreativan način prikazati stečeno znanje iz emisija.

Dijana Markoja, direktorica UMFO-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
- Sretni smo i ponosni na činjenicu da je ovaj program, koji već godinama zajedno provode Večernji list i UMFO, prepoznat od strane onih kojima je namijenjen – školaraca i njihovih nastavnika. Iz godine u godinu dobivamo iznimno pozitivne reakcije naših učenica i učenika, a to je ono što nas posebno veseli.

Uvijek do sada, pa tako i ove godine s posebnim zadovoljstvom pristupamo provedbi ovog projekta za kojeg vjerujemo kako je iznimno koristan i potreban mlađim generacijama. Biti financijski pismen u današnjem je svijetu potreba i nužnost te predstavlja jedno od osnovnih znanja koja su važna za svakodnevni život i nošenje s brojnim izazovima koji nam se nađu na putu.

Upravo zbog tih činjenica želimo doprinijeti što većoj financijskoj pismenosti budućih generacija, već od ranog školskog obrazovanja. Ovim projektom želimo prije svega osvijestiti i kod mladih naraštaja zbog čega je važna financijska pismenost i kakve sve benefite donosi štednja, a onda i proširiti vidike te dati uvid u osnovne pojmove i putem vrlo jasnih primjera ukazati na koji način će im ovakva znanja pomoći u svim životnim fazama – sve do vremena kada će biti u mirovini. – poručila je Dijana Markoja, direktorica Udruge društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Sadržaj nastao u suradnji s UMFO-om

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije