Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Hutinski (29)

‘Učim njemački jezik, jer posao u struci u Hrvatskoj neću nikada naći’

Matija Hutinski
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
15.02.2014.
u 18:56

Možda nisam puno postigao, ali bolje to nego sjediti kod kuće - kaže Nenad

Nenad Hutinski (29), nezaposleni inženjer medicinske radiologije iz naselja Donji Kućan kod Varaždina, odlučio se na neuobičajen potez - u četvrtak je stao ispred Gradske vijećnice i ispisao poruke o nezadovoljstvu stanjem u državi. Njegov prosvjed privukao je pozornost građana.

‘Trebamo se povezati’

- Zadovoljan sam kako je prošlo. Brojni građani su se zaustavljali, raspitivali što radim, a neki su se zadržali i po sat vremena – kaže Nenad, kojeg je nakon prosvjeda primio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Mislim da je to bilo više reda radi, ali ipak mi je odgovorio na neka pitanja koja me zanimaju – kazao je Nenad, koji smatra da je najveći uspjeh njegovog prosvjeda to što je našao jednog istomišljenika.

- Svi smo mi povezani i muče nas neki problemi, ali ništa nećemo postići sjedeći kod kuće. Zato sam sretan što sam našao nekoga tko razmišlja isto kao i ja – zadovoljan je i kaže, možda će i nastaviti s takvim akcijama.

Hoće li mu se u budućnosti pridružiti više ljudi, ne želi špekulirati.

- Rezignirani smo, polomljeni i jadni i neće me čuditi ako ljudi radije ostanu doma – kaže.

Unatoč želji da se nešto promijeni i pokrene u Hrvatskoj, Nenad čim prije iz Hrvatske želi otići.

Neodgovorno

Uči njemački jezik jer u Njemačkoj će, smatra, biti posla.

- Kao inženjer medicinske radiologije imam sužen izbor zanimanja, a kod nas za radnicima moje struke nema potražnje. Nije mi jasno zašto Medicinski fakultet u Rijeci prima toliko studenata.To je u najmanju ruku neodgovorno – ogorčen je jer, smatra kako vlast uopće nema viziju kamo ovo društvo treba ići.

Komentara 73

DO
doktorica
19:48 15.02.2014.

spasit će se ...

BA
barjak
20:23 15.02.2014.

Ovaj clanak djelimicno prikazuje bijedu hrvatskog obrazovnog sistema. Ministar se uhvatio u borbu prortiv vjestica a Hrvatsko skolstvo producira kadar koji privreda ne potrazuje, saobracajne inzinjere ???? ( kakvo je to zvanje ?? ) masu ekonomista i slicno a oni koji uce su jos i kaznjeni posto se ocjene mogu i kupiti, Primjer ekonomije u Osijeku i Medicinskog i tog saobracajnog faksa iz Zagreba.

FS
fsdhfjghj
19:19 15.02.2014.

I ja učim njemački i uskoro ću ići u inozemstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije