Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza intervencija

Učenik se srušio, reanimirali ga profesorica i pedagog pa liječnici

hitna pomoc
Ivana Ivanović/Pixsell
26.10.2012.
u 22:45

Za vrijeme sata tjelesno-zdravstvene kulture na školskom igralištu srušio se na zemlju.

Osamnaestogodišnji učenik Imotske gimnazije danas se za vrijeme sata tjelesno-zdravstvene kulture na školskom igralištu srušio na zemlju. Njegove kolege i profesorica odmah su dotrčali do njega.

Profesorica ga je okrenula na bok, bio je u nesvijesti, a kada mu je opipala bilo na vratu uhvatila ju je panika, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

Počela mu je masirati srce, no kako se nije pomicao, đaci su bili u panici. Nakon toga otrčala je u školu po pomoć. Vratila se s pedagogom te su mu počeli davati umjetno disanje, a netko je pozvao i Hitnu koja je brzo stigla.

- Vidio sam da je situacija krajnje ozbiljna, prikopčali smo dječaka na respirator i u vozilu mu masirali srce. Na Hitnoj smo ga spojili na umjetna pluća te ga odmah prevezli u Split u bolnicu - ispričao je liječnik.

Osamnaestogodišnjak je primljen na hitni kardiološki odjel i njegovo stanje je stabilno te je izvan životne opasnosti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Imotski: Dječaku na školskom igralištu na glavu pao okvir gola

 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
SamoDaTiKažem
07:35 27.10.2012.

Evo, svaka čast na prisebnosti profesorice i svih učenika! Trebao bi ministar obrazovanja razmisliti malo i o satovima na kojima se uči kako pružiti prvu pomoć (i u osnovnoj školi) i trezveno reagirati, a ne samo o seksualnom odgoju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije