Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traje istraga

Učenik pilot trebao je prijaviti kapetana koji ga je ostavio u kabini

croatia airlines
Foto: Facebook
1/2
18.11.2016.
u 21:08

Stegovne mjere za kapetana mogu biti primjerice opomena pred otkaz ili čak otkaz, no pilot učenik nije zaposlenik Croatia Airlines

Interna istraga Croatia Airlinesa o događaju na letu te aviokompanije iz Londona u Zagreb kad je kapetan napustio pilotsku kabinu i u njoj ostavio samog učenika pilota, o čemu smo jučer pisali, još uvijek je u tijeku, poručili su nam iz CA. Zasad je, navode, utvrđeno da je 30. listopada ove godine na letu CA došlo do povrede interne procedure, kojom je propisano da u iznimnim slučajevima, kada jedan od pilota nakratko izađe iz pilotske kabine, član kabinskog osoblja zrakoplova mora nadomjestiti njegovu kratkotrajnu odsutnost. Dok traje istraga, oba pilota koja su sudjelovala u tom događaju neće biti raspoređena na letačke dužnosti.

Naši sugovornici kažu da se istraga sastoji od toga da safety menager CA razgovara sa svim akterima događaja, a zatim slučaj preuzima safety grupa. Ona može donijeti zaključke i predložiti stegovne mjere, no odluku o tome donosi uprava. Safety grupa može cijeli slučaj proslijediti komisiji za saslušanje koja onda donosi svoje zaključke, a odluka o disciplinskim postupcima je opet na upravi. Kapetanu Josipu Grgecu, direktoru sektora prometa CA koji je napustio kabinu, prijeti tako primjerice opomena pred otkaz ili u krajnjem slučaju otkaz. Što se tiče učenika pilota Slavena P., naši sugovornici kažu, da je njegov slučaj složeniji jer on nije zaposlenik CA, nego toj tvrtki plaća kako bi naučio letjeti, odnosno njen je klijent. Njegova je greška u cijelom slučaju, kažu upućeni, što nije prijavio Grgeca, koji ga je ostavio samog u kabini, no to je bilo teško očekivati s obzirom da mu je on instruktor i šef. U programu komercijalnog školovanja pilota CA trenutačno je 19 pilota.

> > Pogledajte snimku zbog koje je pokrenuta istraga u Croatia Airlinesu: Učenik-pilot ostao sam u kabini na letu London – Zagreb i naručio kavu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije