Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BATELIĆ

Učenik drugog razreda ne smije u poluprazni školski bus: Roditelji su očajni, ravnateljica odbacuje optužbe

autobusi
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
25.09.2020.
u 15:57

Dodatni problem obitelji predstavlja to što je Stipe prije godinu i pol imao moždani udar i ne smije voziti, dok majka Marija svakodnevno putuje preko 100 kilometara do svog radnog mjesta u Splitu i nazad.

Učenik drugog razreda Nikola Jukić iz Bitelića najviše na svijetu želio bi ići s drugim učenicima sa školskim autobusom u školu. Međutim, to se neće dogoditi i to zbog odluke ravnateljice OŠ 'Dinka Šimunovića' u Hrvacama, tvde njegovi roditelji. 

- Nas je dva dana uoči početka ove školske godine nazvala Nikolina učiteljica i rekla nam da neće moći koristiti organizirani prijevoz. Lani je mogao i sve je uredno funkcioniralo, ali eto ove godine ne može. Ništa se promijenilo nije, autobus i dalje u 12.30 doveze učenike od petog do osmog razreda iz prve smjene i u povratku do Hrvaca kupi one iz druge, ali za mog Nikolu u polupraznom busu nema mjesta - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac Stipe. 

On tvrdi da ravnateljica Zorka Buljac želi pošto poto održati u životu postojeću školu od prvog do četvrtog razreda u Biteliću.

- Sve bi to bilo u redu kad Nikola ne bi bio jedini učenik u drugom razredu. Trenutačno su gore samo jedan trećaš i jedan četvrtaš. Da stvar bude luđa, nas je ravnateljica zvala i nudila da će samo za Nikolu zaposliti još jednu učiteljicu, pa čak i organizirati da ga se vozi. Pa, ima li tu zdrave logike: znači spremni su plaćati još jednu plaću, plaćati i prijevoz iako je udaljenost manja od zakonskih tri kilometra, a sada već masno troše za poluprazni autobus?! Mi samo želimo da naše dijete ide u školu sa svojim vršnjacima, da se druži, igra... S tom istom djecom je od vrtića. Duša me boli gledati ga kako se muči! - veli Stipe Jukić.

Mališan zbog šoka nije prvih tjedan dana uopće išao u školu, a posljednja dva tjedna roditelji su mu se uspjeli snaći moleći prijatelje iz sela. Dodatni problem obitelji predstavlja to što je Stipe prije godinu i pol imao moždani udar i ne smije voziti, dok majka Marija svakodnevno putuje preko 100 kilometara do svog radnog mjesta u Splitu i nazad.

Obitelj se žalila svima kojima su mogli kako bi došlo do rješenja problema, međutim i dalje je situacija ista.  Ravnateljica Zorka Buljanec kaže kako nije ona nudila prošle godine prijevoz busom, već je to učinila Županija. 

- Nama se s onim što traže roditelji otvara pitanje tehnološkog viška za jednu učiteljicu, a što se mjesta u autobusu tiče, ona su ove školske godine reducirana zbog koronavirusa. Uvedene su posebne epidemiološke mjere i mi ih poštujemo - kazala je ravnateljica i optužila roditelje da su tvrdoglavi, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, obitelj Jukić nije bila sretna s njezinim argumentima. Otac je istaknuo da njegovo dijete i dogodine ostaje samo u razredu. Ističe da uvjeti koje pruža ta škola nisu dobri. Kao primjer navodi 40 godina star parket, te da zimi nema tople vode za ruke oprati..

-  Ako je tako dobro, kao što ona tvrdi, pa zašto svoje unuče ne prebaci u Bitelić?! - tvrdi Stipe koji je optužio ravnateljicu da koristi školu za privatne interese.  

VIDEO: Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je tvrtku: 'Prijatelji od mene traže poduzetničke savjete i to me veseli'

Komentara 1

DU
Deleted user
18:02 25.09.2020.

Čuj nema mjesta radi korone e što tim prosvjetarima treba očitati jednu poštenu bukvicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije