Učenicima pozlilo nakon ručka u kantini, jedan je povraćao krv: 'Kuhar je vidio promjene u hrani'
Prema riječima ravnatelja, više djece žalilo se na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar.
Komentari 5
Kad se nezgoda na radu desi u privatnoj firmi , u roku odmah se skupe sve nadležne inspekcije i traže način kako da upropaste firmu ili iznude kakvu lovu. A u javnom sektoru se to riješi u komitetu , ovisno o tome koliko je umrežen glavni i odgovorni.
U Njemačkoj se to ne može dogoditi. U Njemačkoj djeca ne dobivaju ni jedno jelo od države, tamo je svaki roditelj odgovoran da spremi djetetu dovoljno za doručak. Kod nas je država odgovorna (i kriva za sve) jer narod to ne želi biti pa se država i o tome mira brinuti. Želimo biti kao zapad ali se ne želimo ponašati i biti odgovorni kao oni.
Da li su gulaš spremali kuhari u cijelosti, od svježeg mesa i dr svježih i rokom uporabe ispravnih namirnica ili se radi o gotovom gulašu iz konzervi? Ako su gulaš spravljali kuhari od ispravnih i zdravih namirnica, do trovanja ne bi smjelo doći. Dakle, jasno je da je u postupko pripreme bilo nešto neispravno i neuporabljivo a to se nije smjelo dogoditi. A sanitarne inspekcije bi trebale aktivno raditi preventivno na otkrivanju propusta, a ne post festum kada se već trovanja dogode. Da sanitarne inspekcije učestalije vrše nadzore, ne bi nikome palo na pamet uporabiti neispravne i otrovne komponente hrane.
svakom po baktrim koga je zavrnilo, koga nije i netreba
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Neodgovornost uzas sto mora se jos desiti?