Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šest medalja

Učenici Tehničke škole na sajmu inovacija postigli sjajne rezultate

sajam inovacija (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
11.06.2013.
u 10:22

Požeški učenici su se predstavili sa šest radova i osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

Na Sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih koji je nedavno održan u Iloku učenici Tehničke škole pod mentorstvom Martina Kaprela opet su postigli sjajne rezultate.

-Predstavili smo se sa šest radova od kojih je tri nagrađeno sa zlatnom medaljom, jedan s srebrnom i dva sa brončanom medaljom. Zlato su osvojili Romario Vijačkić, Matej Zeba i Karlo Mandć, srebrnu Dino Orešković, a brončane Nikola Orešković i Josip Matijević. Radovi koji su osvojili zlatnu medalju idu na međunarodni sajam inovacija Arcu gdje također očekujemo dobre rezultate. Svi radovi imaju inovativnu i funkcionalnu vrijednost – ističe Martin Kaprel, nastavnik praktične nastave i ing. Strojarstva.

Romario Vijačkić, najbolji maturant Tehničke škole koji svoje školovanje želi nastaviti na studiju strojarstva u Slavonskom Brodu uz pomoć svoga mentora osmislio je mini mlin za žitarice namijenjen za kućnu uporabu i malu privredu.

- S obzirom na važnost cjelovitih žitarica za ljudsku prehranu odlučili smo napraviti mini mlin za njihovu preradu. Inovativna vrijednost ovog mlina je u tome da ima dobru energetsku iskoristivost, mogućnost podešavanja valjaka s obzirom na vrstu žitarica,a ima i ugrađenu sklopu za zaštitu od mogućeg nestanaka električne struje - objasnio je Romario Vijačkić koji je prošle godine sudjelovalo i na međunarodnom sajmu Arca u Zagrebu, ali i na sajmu inovacija u Nünbergu gdje je osvojio treće mjesto.

Zlatnu medalju za pneumatsku prešu s alatom za izradu podložnih pločica dobio je učenik Matej Zeba kao i Nikola Mandić koji je zlato osvojio za programirani rezač stiropora.

>>Tehnička škola iz Požege iz EU fondova 'povukla' 255.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije