Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez znanja roditelja

Učenici na predavanju Vilima Karlovića – osuđenog za ubojstvo

Vilim Karlović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
16.11.2018.
u 17:02

Roditelji su nakon predavanja odgovore o odlasku djece na predavanje koje nije bilo u školskom programu zatražili i od ravnateljice osnovne škole

Bez znanja roditelja učenici osmih razreda zagrebačke Osnovne škole Miroslava Krleže za trajanja sata vjeronauka odvedeni su na predavanje Vilima Karlovića, vukovarskog branitelja, ali i čovjeka osuđenog za ubojstvo vlastitog kuma.

Naime, 2010. godine Županijski sud u Zagrebu osudio ga je na četiri i pol godine zatvora nakon što je na Savici kuma ubio vatrenim oružjem.

Uz njega su na navedenom predavanju, kako piše Index, bili Ladislav Krapac i Dubravko Šimenc, poznati vaterpolist koji na katoličkoj televiziji Laudato vodi emisiju o sportu.

Učenicima je nakon predavanja u kojem je Karlović govorio o Vukovaru i ratu, ali i vlastitoj spoznaji vjere, održanom u kazalištu Mala scena, podijeljena i njegova knjiga, a roditelji su nakon predavanja odgovore o odlasku djece na predavanje koje nije bilo u školskom programu zatražili i od ravnateljice osnovne škole. 

>> Pogledajte zašto je Vodotoranja simbol patnje Vukovara

Komentara 104

Avatar SvGera
SvGera
17:25 16.11.2018.

Ovaj naslov, članak i insiuinacije na koje vuče bi više priličio recimo Yutarnjem listu a ne Večernjem listu .....Vilim Karlović je heroj domovinskog rata koji je prošao nezamislivu golgotu u Vukovaru koju je opisao u svojoj knjizi pa prvo treba pročitati knjigu a onda suditi o ovom velikom ratniku i čovjeku. Istina je da je ubio svog kuma al ako ti netko stalno prijeti da će ti pobit četvero sinova i ženu i svašta a nakon svega što si prošao u Vukovaru i Ovčaru i logore......svakom bi se pomračio um... No čovjek je odslužio svoje, duboko se pokajao i sad živi život velikog i jako pobožnog vjernika. A živo bi me baš zanima kolko se to roditelja pobunilo jer članak sufgerira kao da su se svi roditelji pobunili

LA
lastavica
17:34 16.11.2018.

Ovaj članak kao da je napisan po naruđbi srpskih tajnih službi,I oni su se nedavno osvrnuli na Karlovića,Valjda su mislili da smo zaboravili Vukovar i Ovčaru

LI
LizaLimenni
17:30 16.11.2018.

Novinarstvo je laganje za plaću, rekao je Oscar Wilde. Lana, velika ti je placa danas bila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije