Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Učenici koji su na smrt prebili kolegu udaljeni s nastave

13.11.2008.
u 15:26

Jedanaestero učenika Poljoprivredno-šumarske škole iz Vinkovaca koji su u pritvoru osječkog zatvora zbog sumnje da su 23. listopada u vinkovačkom parku Lenijama napali 16-godišnjeg učenika te škole Josipa Klasnića, koji je nakon nekoliko dana umro, udaljeni su do daljnjega s nastave, potvrdio je ravnatelj škole Marinko Džakula.

Prema njegovim riječima, takva odluka donesena je nakon sugestija iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojemu se škola obratila za savjet, a iz kojeg je, kako je rekao, školskim vlastima savjetovana primjena Zakona o srednjoškolskom obrazovanju.

- Nakon što budemo znali što će reći sudske vlasti o krivnji pritvorenih učenika, odredit ćemo i pedagoške mjere - rekao je Džakula dodajući kako u školi, nakon smrti Josipa Klasnića i prvotnog šoka, "sada vlada pomalo neprirodna tišina".

Također je potvrdio da su među učenicima i nastavnicima još stručnjaci za psihološku pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Oni su, rekao je, održali i sastanak s roditeljima učenika koji pohađaju razred u koji je išao Josip Klasnić.

Jedanaestero učenika Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, u dobi od 15, 16 i 17 godina, u 30-dnevnom pritvoru je od 4. studenog po odluci suca za mladež Općinskoga suda u Vukovaru Davorina Smičića. Kako je riječ o maloljetnicima, sudski postupak u njihovu slučaju je tajan.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije