Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studentima novčana pomoć

Učenici iz poplavljenih područja pristupili polaganju državne mature iz matematike

životinje,evakuacija,Gunja,poplave
Davor Javorović/Pixsell
16.06.2014.
u 15:41

S ciljem da se učenicima olakša pisanje ispita Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanje za sve je učenike osigurao džepna računala, šestare, trokute i pribor za pisanje

Učenici iz poplavljenih područja županjske Posavine, njih 251, danas je u Županji pristupilo polaganju ispita državne mature iz matematike.

S ciljem da se učenicima olakša pisanje ispita Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanje za sve je učenike osigurao džepna računala, šestare, trokute i pribor za pisanje. Prema najavama iz Ministarstva obrazovanja to neće biti jedina pomoć učenicima sa poplavljenih područja.

- Ministarstvo je donijelo odluku da se svim sadašnjim studentima koji nisu dobivali stipendije isplati pomoć od po 10 000 kuna. Zainteresirani studenti obrazac imaju na internet stranici Ministarstva obrazovanja. Dovoljno je da su redoviti studenti i da imaju prebivalište na području Općina Gunja, Drenovci i u naselju Strošinci iz Općine Vrbanja. Svi studenti sa tih područja imaju i izravan smještaj u studentske domove. Njima će smještaj biti osiguran bez bodovanja. Pri upisu na fakultet dobit će i stipendiju za sljedeću akademsku godinu od 1 200 kuna mjesečno. Vjerujemo da će ta potpora dobro doći, najavila je pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Ružica Beljo Lučić.

U ministarstvu su mišljenja i da bi prema procjenama stručnjaka, koji su obišli stradale škole, nastava u svim školama na poplavljenim područjima županjske Posavine mogla započeti na vrijeme. Beljo Lučić je najavila da će kroz EU fondove, ili pak iz sredstava Vlade, osigurati sredstva kako bi se stradale škole u poplavama obnovile. Prve snimljene procjene stručnjaka sa terena govore da će na sedam građevina šteta biti oko 9,6 milijuna kuna.

>> Državni se stožer povukao s područja poplave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije