Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Učenici iz Osijeka ozlijeđeni u nesreći u Engleskoj, vozač uhićen

učenici engleska (1)
Foto: rtl.hr
1/6
12.07.2011.
u 13:51

Vozač autobusa (43) neozlijeđen je i sada je u policiji na ispitivanju. Priveden je zbog sumnje na neopreznu i opasnu vožnju

Najmanje 20 učenika Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku lakše je ozlijeđeno u sudaru autobusa i kamiona u engleskom Berkshireu, kazao je za Večernji list Chris Kearney, glasnogovornik policije regije Thames Valley.

Prošli bez težih ozljeda

– Nesreća se dogodila na manjoj cesti na putu iz Readinga, kamo su djeca (u dobi od 14 do 16 godina) stigla prošli petak na jednotjedno razredno putovanje, na izlet u Oxford. Autobus u kojem su bila dvojica vozača, tri odrasle osobe i 36 djece sudario se s kamionom u 8.38 sati (9.38 sati po srednjoeuropskom vremenu). Prema prvim informacijama riječ je o frontalnom sudaru i uistinu je prava sreća što nije bilo teže ozlijeđenih – dodao je Kearney.

– Ozlijeđeno je 20 djece, no svi su prošli s lakšim ozljedama, posjekotinama, modricama i natučenjima. Odvedeni su u najbližu školu u Streatleyju te su im tamo liječnici pružili prvu pomoć. Bio sam s djecom i bila su, kao što je i za očekivati, potresena i u šoku, no sada su dobro. Nedugo nakon nesreće stigao je drugi autobus koji je djecu odvezao u Oxford jer nisu htjeli otkazati planirani izlet – nastavlja Kearney. 

Vozač na ispitivanju

– Vozač autobusa (43) neozlijeđen je i sada je u policiji na ispitivanju. Priveden je zbog sumnje na neopreznu i opasnu vožnju – kaže.

Hrvatsko veleposlanstvo u Londonu samoinicijativno je kontaktiralo britansku policiju odmah nakon vijesti o nesreći jer nitko od sudionika još nije zatražio konzularnu pomoć, potvrdili su u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu. Djelatnici veleposlanstva u stalnom su kontaktu s policijom, a zasad je jedino potvrđena informacija da je vozač uhićen.

Osječani su u London išli posredstvom tvrtke Ortran, čiji je zaposlenik i bio za upravljačem autobusa.

– Prolazili su autobus i kamion jedan pored drugoga i, kako se u Engleskoj vozi lijevom stranom, desna je strana autobusa zapela za kamion. Od krhotina stakla učenicima su nastale ogrebotine, ali sve je riješeno na mjestu događaja, nitko nije hospitaliziran – kazao nam je Pavle Jović iz Ortrana.

U ovoj su se tvrtki užarile telefonske žice od poziva roditelja i novinara.

– Vozač je još na policiji i čekamo da izađe kako bismo vidjeli tko je kriv. Ulica je, kako mi je rečeno, vrlo uska. Na sreću, nikome se ništa ozbiljno nije dogodilo – ispričao nam je Jović oko 16 sati. U autobusu je u trenutku nesreće bio i njegov brat Zrinko Jović, no njegov je telefonski broj cijelo poslijepodne bio zauzet.

Išli na usavršavanje stranog jezika

Učenici su, koliko mu je poznato, u Englesku išli na usavršavanje stranog jezika. Tamo su, inače, smješteni u engleskim obiteljima. Budući da đaci Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku nisu išli u inozemstvo u organizaciji te škole, ravnatelj pater Ivica Musa ne zna za detalje nesreće.

U školi nam je samo rečeno da su i oni dobili informaciju da su svi putnici u autobusu dobro i da su nastavili putovanje prema programu.

Komentara 35

CU
cunt
15:23 12.07.2011.

evo opet ti englezi gluposti rade, uhitili čovjeka, kod nas bi ga poslali na gemišt da malo k sebi dođe a onda bi svi skupa ne uhitili nego prehitili litru i vodu i sve bi bilo kak bog zapoveda........

LI
liliZG
14:18 12.07.2011.

Vozač autobus i trener????????Čega, što, kako????Pun autobus djece, čije, što su tamo radili??? ako je to članak ja sam avion.

OB
-obrisani-
17:48 12.07.2011.

isto što i ti u hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije