Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bukovečki ponedjelja

Učenici i njihovi roditelji zajedno na internetu

bukovec
Privatna arhiva
09.02.2012.
u 09:39

Druga radionica dotaknula je ozbiljne teme iz područja sigurnosti djece na internetu

Bukovečki ponedjeljak naziv je projekta OŠ Veliki Bukovec kojemu je cilj uključivanje roditelja i članova lokalne zajednice u život škole i cjeloživotno učenje. Prva dva predavanja održala je profesorica Lidija Kralj, a teme su bile "Kako uče vaša djeca" te "Sigurnost i privatnost na internetu".

– Radionice u sklopu projekta posebne su zato što u njima uz roditelje sudjeluju i učenici kao savjetnici koji roditeljima objašnjavaju upotrebu suvremenih tehnologija, olakšavaju im snalaženje te konkretnim primjerima pokazuju kako se može učiti pomoću računala – ističu u školi.

Prva radionica obuhvatila je nekoliko mrežnih sadržaja namijenjenih učenju koji se u OŠ Veliki Bukovec koriste kao redovito sredstvo za nastavu, primjerice Mathletics, Portal za učenje na daljinu Nikola Tesla, eLektire, Online enciklopedija.

– Zaista je bilo divno vidjeti učenike i roditelje kako na računalu zajednički rješavaju zadatke iz matematike ili engleskog jezika i jedni drugima pomažu kako bi bili što uspješniji – istaknula je ravnateljica Terezija Šalamon.

Druga radionica dotaknula je ozbiljne teme iz područja sigurnosti djece na internetu. Roditelji su imali priliku slušati o dobrim i lošim stranama interneta te dobiti niz savjeta kako djeci mogu pomoći da se bolje snađu i zaštite u virtualnom prostoru. Djeca i roditelji zajednički su odgovarali na pitanja u računalnoj obrazovnoj igri "Radoznalci u akciji: Sigurniji internet za djecu – Zaštita osobnih podataka", a zatim su razgovarali i savjetovali jedni druge o raznim problemima i mogućim nezgodnim situacijama na internetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije