Naslovnica Vijesti Hrvatska

Učenici i nastavnici MIOŠ-a bili u 50-ak stručnih posjeta u zemlje EU

Po ostvarenom su vodeći u Hrvatskoj, a u sljedeće dvije godine još pedeset učenika i nastavnika ići će u Italiju, Grčku, Poljsku...
08. studenoga 2011. u 10:42 0 komentara 17 prikaza
mios
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Učenici i profesori Mješovite industrijsko-obrtničke škole u tri su godine ostvarili više od pedeset stručnih posjeta u petnaest zemalja Europske unije vrijednih sedamdesetak tisuća eura.

 Strukovno obrazovanje

 Riječ je o projektima mobilnosti u potprogramima EU za cjeloživotno učenje, i to Leonardo za unapređenje strukovnog obrazovanja i Comenius, koji uključuju međukulturnu suradnju. Po dosad ostvarenom vodeći su u Hrvatskoj, ali tu ne misle stati. Već im je odobren novi projekt vrijedan 14.000 eura u sklopu kojeg će pedeset učenika i deset profesora MIOŠ-a u sljedeće dvije godine posjetiti Italiju, Grčku, Tursku i Poljsku. Četrnaest učenika i tri nastavnice nedavno su se vratili iz tri europske destinacije, u kojima su odradili stručnu praksu i upoznali kulturu i obrazovni sustav. U Rimu su bili građevinski tehničari Maja Grginčić, Krunoslav Pavletić, Mario Obrovac i Andreja Puškarić predvođeni prof. Tatjanom Protulipac. Nova znanja u Beču usvojili su Tomislav Horvat, Kristina Ferko, Valentino Poljak i Goran Mačić s prof. Ivanom Jurić.

 Bečki školski sustav

 Način rada i tehnike u Riminiju upoznali frizeri, pedikeri i kozmetičari Daliborka Bjeloš, Dino Škrtić, Anita Brletić, Dana Selviđ, Ivana Skolan i Lea Sajevac sa stručnom učiteljicom Davorkom Sajevac.

 – Učenici se tek zadnje dvije godine specijaliziraju za građevinske tehničare. Oduševila me škola za djecu s posebnim potrebama, koja na jednom mjestu ima sve, od hrane do smještaja – kaže Tomislav Horvat, kojeg je oduševio Beč.

 I ostali su učenici puni dojmova, a profesori ponosni na njihove vještine i znanje koje su pokazali. Ravnatelj Robert Polović napominje da nema osobe u zbornici koja nije sudjelovala na nekom od stručnih posjeta. Nema nikakvog otpora prilikom ostvarenja tog projekta i sve dosad učinjeno itekako će im dobro doći kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.