Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U SAD-u

Učenici dobili zadatak istražiti misterij ubojstva žena pa došli do velikog otkrića: 'Impresionirani smo'

TBI
25.01.2024.
u 11:14

Radi se o slučaju ubijenih riđokosih žena, kojih se vjeruje da je bilo i do 14, a neke od njih moguće je da su bile i prostitutke

Misterij smrti žena u SAD-u ubijenih 80-ih godina prošlog stoljeća mogao bi biti riješen, i to zahvaljujući grupi učenika koji su u sklopu predmeta u srednjoj školi otkrili nove detalje koje ni policija ranije nije uspjela otkriti. Radi se o slučaju ubijenih riđokosih žena, kojih se vjeruje da je bilo i do 14, a neke od njih moguće je da su bile i prostitutke. 

No, u razredu profesora srednje škole Elizabethton, Alexa Campbella, učenici su još 2018. imali zadatak pronaći poveznicu između ubojstava riđokosih žena koje su bile ubijene te koliko bi tih žena moglo biti povezano s jednim ubojicom. Nakon temeljite istrage, učenici su zaključili kako je šest žrtava povezano s jednim čovjekom kojeg su nazvali ''Daviteljem biblijskog pojasa''. U jednom trenutku u pomoć im je u sklopu predmeta sociologije uskočio i bivši FBI-evac Scott Barker koji im je pomogao, prenosi NY Post

Svih šest žena koje su učenici označili ubijeno je između 1983. i 1985. u obližnjim mjestima. Tri su bile iz Tennesseeja, a ostale iz West Virginije, Kentuckyja i Arkansasa. Sve su preminule nakon fizičkog sukoba te su bačene pokraj autoceste. Tijelo jedne žrtve pronađeno je u zamrzivaču, dok je od druge žrtve pronađen tek kostur jer se njeno tijelo raspadalo mjesecima. 

– Ti kao profesor isplaniraš što želiš da učenici nauče, ali nikada ne možeš predvidjeti što će zaista doznati. I moji su učenici naučili puno više nego što sam ja mogao zamisliti – pričao je o učenicima Campbell, naglašavajući kako su pokazali veliku empatiju prema ženama, a u jednom trenutku su ih prozvali i ''šest sestara''. 

POVEZANI ČLANCI:

No, u jednom trenutku učenici su došli i do velikog otkrića – pronašli su novog sumnjivca u cijelom slučaju. Riječ je o Jerryju Johnsu, muškarcu koji je 2015. ubijen u zatvoru nakon što je bio osuđen za ubojstvo prostitutke. Policija je kasnije njega stavila i kao službenog sumnjivca, no za to zasluge nisu dali studentima. 

– Impresionirala me njihova zrelost. Doista mislim da ćemo dobiti pravdu za te žene – poručio je Campbell.

>> VIDEO U Splitu na ulici pronađeno mrtvo tijelo nepoznatog muškarca

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:05 25.01.2024.

Izraz student znači učenik, što je vidljivo iz teksta, nije to student na nekoj visokoškolskoj ustanovi. Pa ga treba tako ovdje i koristiti.

Avatar ljutapica
ljutapica
13:53 25.01.2024.

USA su stvarno fenomen po tim serijskim ubojstvima. Ima tog i u JAR, Australiji, GB, Rusiji, ali kod njih je to pravilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije