Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI SE PROTIVE

Učenici beogradske škole u kojoj je bio masakr vraćaju se u klupe: 'Prerano je, djeca ne žele nazad'

Beograd: I danas se veliki broj građana upisuje u knjigu žalosti u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar”
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
08.05.2023.
u 09:03

Unatoč Planu intervencije koji je pripremljen nakon što je K.K. ušao u školu s pištoljem i ubio osam svojih školskih kolega i jednog zaštitara, roditelji Osnovne škole poručili su kako je prerano da pošalju svoju djecu u školu

Učenici beogradske Osnovne škole Vladislav Ribnikar ove bi se srijede, preko tjedan dana nakon velike tragedije koja se dogodila u prostorijama škole, trebali vratiti na nastavu. Unatoč Planu intervencije koji je pripremljen nakon što je K.K. ušao u školu s pištoljem i ubio osam svojih školskih kolega i jednog zaštitara, roditelji Osnovne škole poručili su kako je prerano da pošalju svoju djecu u školu.

 - Danas sam bio na Vijeću roditelja škole i prenijet ću vam jedan stav koji nije službeni stav Vijeća roditelja, ali je tu da saslušamo i djecu i roditelje po pitanju ove situacije. Moje dijete ide u prvi razred i bilo je u smjeni kad se to dogodilo. Vrlo brzo sam bio obaviješten i došao sam po dijete. Djecu su izveli iz škole, sva djeca su se okupila na Cvjetnom trgu i tamo su već razmijenili sve informacije, tako da i mala djeca znaju što se dogodilo i oni su to preživjeli na traumatičan način - poručio je Vojin Šaljić, roditelj jednog učenika, prenosi Danas.rs

>> VIDEO Vučić: "Potpuno ćemo razoružati Srbiju. Kajem se što sam bio protiv smrtne kazne"

-  Ona zna sve što se dogodilo. Kad sam došao po dijete, usput sam uzeo još jedno, već su imali informaciju da su stražar i dvoje djece ubijeni, pričali su o tome na putu kući. I svatko od nas će reagirati na određeni način, razgovarao sam s djecom, umirio ih, trenutno nemam problema s djetetom - dodao je.

Kako je poručio, djeca se trenutno najviše boje povratka u školu jer se moraju vratiti kroz isti ulaz kroz koji su izašli prošloga tjedna u pratnji policije. - Mislim da to nije rješenje, da to ne razumiju ni predstavnici Ministarstva obrazovanja ni zdravstvenih institucija koji su danas bili na Vijeću roditelja. A gotovo 60 posto roditelja zauzelo je stav da se u srijedu neće vratiti u tu zgradu, 60 posto roditelja tražilo je rekonstrukciju zgrade, preuređenje, kako djeca kad se vrate ne bi doživjela traume i slike koje su imala u pred očima kada su izlazili iz zgrade - zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije