Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić:

'Ubrzat ćemo isplatu poticaja ako seljaci ne blokiraju ceste'

Slavko Linic
Grgo Jelavić/PIXSELL
13.02.2013.
u 08:52

Vlada će, sudjelujući u Europskom semestru, dati sve dokumente o proračunu, a EK će pomagati u smanjenju deficita i održivosti proračuna

Ministar financija Slavko Linić upozorio je seljake koji prosvjedima traže bržu isplatu poticaja da su zakonski rokovi za isplatu do kraja lipnja, da se možda može osigurati i brža isplata, zbog čega je ministar Tihomir Jakovina obilazio Ministarstvo financija, no da ultimatumima i blokadama cesta seljaci neće postići ništa.

– Osobno nikako ne mogu prihvatiti da udruge iskazuju svoje nezadovoljstvo blokadom cesta samo zato što kažu da je netko nešto obećao. Postoje propisi koji kažu da su rokovi za isplatu do kraja lipnja. Nije problem ni osigurati bržu isplatu, ali ultimatume s ulice nerado čujem i smatram da to nije način komunikacije – rekao je Linić odgovarajući na pitanja novinara u Bruxellesu, gdje je jučer predstavljao Hrvatsku na sastanku Vijeća ministara gospodarstva i financija EU.

Najavio je da će Vlada, sudjelujući u tzv. Europskom semestru, prvi put dati Europskoj komisiji sve dokumente o državnom proračunu te da će EK biti partner i sugovornik koji pomaže Vladi u smanjenju deficita i stvaranju održivih proračuna.

>> "Ministre, razgovarajte s nama, omča oko vrata nam je stavljena!"

Komentara 18

AB
abram
12:11 13.02.2013.

...vjerujem da misle na mene...mislili su i prije 90-tih.....a ja mislim da će se sada provesti kao i tada....

DA
danijeluskoci
09:02 13.02.2013.

znači para ima

Avatar Axel
Axel
09:52 13.02.2013.

Ovo je prilika,da se blokira cijela drzava te natjra ove nesposnjakovice da odstupe. Ne samo seljaci, vec i cijeli kontigent nezaposlenih,branitelja,.. Ovako vodenje drzave vise smisla nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije