Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravičan zločin

Ubojstvo kod Bjelovara: Izišao s robije pa osam puta izbo suprugu

'15.06.2012., Bjelovar, Kasljavac - Dvostruko ubojstvo u Kasljavcu (Opcina Sandrovac, 20-ak km od Bjelovara), ubio prvo zenu pa sebe. Milan Viladzija (39) sinoc iza 19 sati nakon obiteljske svadje noz
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
1/7
15.06.2012.
u 09:21

Bio je na svoju ruku. Imao je sve, a opet nije bio zadovoljan, kaže ubojičin brat

Milan Valadžija, 39-godišnji poljoprivrednik, nakon svađe koja je izbila u štali dok su hranili stoku, dohvatio se noža i čak osam puta izbo svoju 34-godišnju suprugu Jagodu u četvrtak nešto poslije 19 sati. Vidjevši što je učinio, otišao je do obližnjeg štaglja i objesio se. Susjedi su nesretnu ženu našli kako leži u krvi na stajskom gnojivu.

Odgulio 67 dana zatvora

Šok i nevjerica vladali su Kašljavcem, mjestom dvadesetak kilometara udaljenom od Bjelovara, gdje se dogodila nezapamćena tragedija.

– Čula sam viku i zapomaganje i odmah sam dotrčala. Bilo je strašno, Jagoda je bila sva u krvi, ali još živa. Pozvali smo Hitnu pomoć i pokušali je održati na životu. Milan se tada već bio objesio. Hitna je ubrzo stigla i Jagodu su odvezli u bolnicu, no poslije smo čuli da je preminula tijekom operacije – još vidno potresena ispričala nam je jučer susjeda Ivana Pjevalo dodajući da su ozljede očito bile preteške.

Što je Milana potaknulo na tako stravičan zločin, ni susjedi ni rodbina nisu znali. U braku Milana i Jagode već je bilo problema zbog čega je više puta morala intervenirati i policija. Od susjeda doznali smo da je Milan zbog nasilja u obitelji već tri puta bio u zatvoru. Upravo se prošlog tjedna vratio s izdržavanja kazne od 67 dana. Milanov mlađi brat, 26-godišnji Mladen, za brata, s kojim nije bio u baš dobrim odnosima, kaže da je uvijek bio na svoju ruku.

– Imao je sve, a opet nikada nije bio zadovoljan – istaknuo je i dodao kako je Milan odnedavno imao problema i sa živcima te da je ponekad znao zaviriti i dublje u čašu. Milan i Jagoda u braku su bili od 2004. godine.

Djeca vidjela što se događa

Živjeli su od poljoprivrede i u selu su bili među najimućnijima. Osim čak tri kuće i dva automobila iza njih je ostalo i imanje od tridesetak hektara. U štali imali su četrdesetak grla tovne junadi i muznih krava te čak četiri traktora i kombajn. U životu im, kažu susjedi, ništa nije nedostajalo, no Milan je uvijek nalazio razloga za nezadovoljstvo. Jagoda je, kažu susjedi, bila dobra i poštena žena, no njegova očito teška narav vjerojatno je i glavni krivac za ovu nezapamćenu tragediju.

Jagoda i Milan bili su roditelji troje malodobne djece, sedmogodišnjih blizanki i desetogodišnjeg Jagodina sina iz prvog braka. Za tragedije djeca su bila u kući. Čula su svađu roditelja i na kraju vidjela što se dogodilo. Nakon tragedije smještena su kod bake i tete, Jagodine majke i sestre u Međimurju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije