Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tumačenje zakona

“Ubojice Pukanića i Franjića u pritvoru se nalaze nezakonito”

pukanić
Dalibor Urukalović/Pixsell
22.11.2011.
u 22:30

U tužiteljstvu tvrde da sud mora donijeti rješenje o produljenju pritvora za tri i pol godine, a ne tri godine, kako kažu odvjetnici

Hrvoje Korša i Željko Žganjer, odvjetnici Roberta Matanića, odnosno Slobodana Đurovića, koje je Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno osudio za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića 2008. godine, uputili su prijedlog za puštanje svojih klijenata na slobodu!

Rok još devet mjeseci

Razlog? Posljednja dva tjedna, tvrdi Korša, u pritvoru se nalaze nezakonito jer je rok od tri godine, koliko prema zakonu mogu biti zadržani, istekao potkraj listopada, dakle prije dvadesetak dana, a sud nije donio nikakvo rješenje o produljenju pritvora.

– Prvooptuženi Matanić u pritvoru je bez pravne osnove od 29. listopada ove godine. On je 3. studenoga 2010. nepravomoćno osuđen na 33 godine zatvora, a u kaznu se uračunava vrijeme uhićenja, zadržavanja i trajanja pritvora od 29. listopada 2008. – kaže Korša te dodaje kako postoji mogućnost da im se pritvor produlji za još devet mjeseci, no da sud još o tome nije donio nikakvu odluku. Jednako razmišlja i njegov kolega Žganjer, koji zastupa Đurovića, osuđenog na petnaest godina.

– Prema našem shvaćanju zakona, sud je trebao odlučiti o produljenju pritvora prije isteka tri godine pritvora, koliko je prošlo potkraj listopada, ovako ispada da su zatvoreni bez pravne osnove – kaže Žganjer.

Odluka ovih dana

Sa Županijskog suda nisu željeli ništa komentirati, kažu samo da će izvanraspravno sudsko vijeće odluku o produljenju pritvora donijeti ovaj tjedan.

Iz tužiteljstva pak tvrde da Matanić i Đurović nisu u pritvoru nezakonito jer za njih pritvor traje tri i pol godine, a ne tri, kako tvrde odvjetnici.

Komentara 4

Avatar wratnik
wratnik
16:14 23.11.2011.

23.11.2011. u 00:19h Andreeejjj je napisao/la: Pa, najbolje bi bilo, da ih puste van! ---------------------------- i naj jeftinije, jer bi se onda ranili sami a ne na nas trosek.

AN
Andreeejjj
00:19 23.11.2011.

Pa, najbolje bi bilo, da ih puste van!

OB
-obrisani-
03:19 23.11.2011.

Poput svih HDZovaca NEVINI SU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije