Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objesio se

Ubojica Slavice Medanić počinio samoubojstvo u zatvoru

majstorović (1)
Foto: Dino Stanin/Večernji list
1/3
15.06.2010.
u 09:00

Majstorović je S. Medanić ubio po narudžbi njenog brata Šime, a obojica su lani osuđeni na zatvorske kazne od 40 godina.

U ćeliji bjelovarskog zatvora objesio se Perica Majstorović (48), nepravomoćno osuđen u Zadru 2008. na 40 godina zatvora zbog ubojstva Slavice Medanić. Dok je prvu žalbu Vrhovni sud odbio, 27. svibnja bila je sjednica u povodu druge žalbe, ali odluka još nije poslana strankama. Majstorovića su jučer u 6.35 sati pronašli čuvari.

Bez suicidalnih sklonosti

Upravitelj zatvora Drago Ivančić kaže kako nije pokazivao suicidalne sklonosti, a kod njih je bio lani od 11. rujna. Majstorović (48) je bio jedan od najhladnokrvnijih egzekutora, strah i trepet čak i lepoglavske kaznionice unatoč skromnom dosjeu od “samo” 25 kaznenih djela, ali rijetko tako okrutnih. On, koji je okrvavio ruke s tri ubojstva, a četvrto mu se trebalo dokazati, nije pokazivao kajanje. Kada ga je u procesu zbog ubojstva Slavice Medanić vještakinja psihijatrica opisala kao emocionalno hladnu osobu, impulzivnu i sklonu rizičnim odlukama, Majstorović ju je mirno upitao: “Znači li to da sam ja psihopat?” Psihijatrica mu je odgovorila potvrdno. Takvim ga je davne 1989. okarakterizirala i forenzična psihijatrica Karla Pospišil Završki. Tada je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva iz koristoljublja župnika Marka Levstika kod Ljubljane.

Majstorović je većinu života proveo po zatvorima. Kad je 1992. pobjegao iz Lepoglave, pretukao je zagrebačkog zlatara i odnio 3,5 kg zlata, pa je osuđen na šest i pol godina zatvora. No, 2000. pomilovao ga je predsjednik Stjepan Mesić i smanjio mu kaznu za dvije godine. No, 2001. pobjegao je iz zatvora u Valturi pa je pretukao i orobio staricu u Zaprešiću, koja je podlegla ozljedama. Osuđen je na pet godina zatvora, no to mu je uračunato u tada maksimalno mogućih 15 godina zatvora. Iz zatvora u Karlovcu izišao je 21. lipnja 2005. U siječnju 2001. ubijena je S. Medanić, a znajući da bi ostatak života mogao provesti u zatvoru, negirajući optužbu, u sudnici se branio: – Tužitelj zna da mi je ova optužnica smrtna presuda.

Ubijao radi novca


Likvidaciju Slavice Medanić, prema optužbi, naručio je njezin brat Šime Medanić, a Majstorović je to počinio s Nikolom Grbićem (32), koji je pak ubijen u lipnju 2006. u Muntiću pokraj Pule. Za tu likvidaciju iz koristoljublja u veljači je osumnjičen upravo Majstorović, koji je zadržao veći dio plijena od 270.000 eura otetog ubijenoj Medanićevoj sestri, pa je Grbić tražio od Medanića da ga isplati. Nakon nekoliko isplata, Medanić je naručio od Majstorovića da likvidira Grbića, što je on, kako se tvrdilo, i učinio noću na poljskom putu. Nakon Vlastimira Kihalića, Majstorović je drugi “40-godišnjak” koji se ubio u zatvoru.

Upravitelj Drago Ivančić potvrđuje kako je to prvo samoubojstvo koje se u bjelovarskom zatvoru dogodilo nakon posljednjeg, 2003. godine.

Komentara 12

BA
baš
12:12 15.06.2010.

Ma, nije valjda? Dobro onda, jedan manje za \"državni proračun\"!

Avatar sven109
sven109
11:59 15.06.2010.

Ubojica i samoubojica ... ma pravi \"Majstor\"!

TO
tommycro
10:19 15.06.2010.

Konaćno nešto pošteno od ubojice, sad ćeš imat novce u paklu, a mi jednog krpelja na leđima manje. Sad da bar još ovaj drugi ode, evo vam vaš novac , ima 40 god razmišljati što bi bilo kad bi bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije