Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruko ubojstvo

Ubojica godinama slao poruke s mobitela kako obitelj ne bi posumnjala da su majka i kći mrtve

Karlie Jade Pearce-Stevenson
Foto: Australska policija
27.10.2015.
u 10:07

Australka Karlie Jade Pearce-Stevenson (20) i njezina kći Khandalyce Pearce (2) nestale su još 2008., no tek je nedavno otkriveno da su ubijene nakon što je policija pronašla kosti djevojčice u kovčegu pokraj ceste

Iako su posljednji put viđene u studenom 2008. godine, nestanak Australke Karlie Jade Pearce-Stevenson (20) i njezine dvogodišnje kćeri Khandalyce Pearce obitelj je prijavila tek godinu dana poslije. No, majka 20-godišnjakinje nakon samo nekoliko dana povukla je prijavu o nestanku zato što je dobila poruke s njezinog mobitela zbog kojih je vjerovala da je s njezinom kćeri i unukom sve u redu.

Ubojice mlade majke i curice godinama su slali poruke s mobitela Karlie Jade Pearce-Stevenson kako njezina obitelj ne bi posumnjala da je ubijena, priopćila je australska policija.  Koristili su i njezinim bankovnim računom s kojeg su podigli ukupno 90.000 dolara, piše The Guardian.

Tijelo 20-godišnje Pearce-Stevenson pronađeno je u kolovozu 2010. godine, no tada policija nije znala da je riječ o njoj. To su ustanovili tek nakon što je u srpnju ove godine pronađen kovčeg s kostima njezine dvogodišnje kćeri Khandalyce. Iako se u početku sumnjalo da su to možda kosti nestale Madeleine McCann, istražitelji su otkrili kako je ipak riječ o kostima malene Khandalyce koja je posljednji put viđena sa svojom majkom davne 2008. Nakon toga ponovno su analizirali kosti ubijene žene koje su pronašli 2010. i zaključili da su to kosti njezine majke.

Policija je otkrila da su se ubojice koristile mobitelom 20-godišnje Karlie do sredine 2011. zbog čega je njezina obitelj cijelo vrijeme vjerovala da je njihova kći i dalje živa. Bankovni račun su pak koristili do 2012., s kojeg su podizali novac koji je Karlie Jade Pearce-Stevenson cijelo vrijeme primala jer se nije znalo da je mrtva.

Novac je s bankovnog računa podizan s različitih krajeva Australije.

– Jasno je da su ljudi koji su upotrebljavali njezin račun i podizali novac znali da su Karlie i Khandalyce mrtve pa su samo preuzeli njihove uloge – kazali su u policiji.

Još ne znaju tko bi mogao biti ubojica mlade majke i kćeri, no pokrenuli su opsežnu istragu kako bi to saznali.

Komentara 12

ZO
zoom
11:48 27.10.2015.

kad ih nađu, treba im priuštiti isto što su i oni svojim žrtvama!

IR
irenajordan39
14:31 27.10.2015.

U cijeloj prici nije mi jasna obitelj zrtve-meni da se kcer javlja samo tjedan dana sa porukama bilo bi mi cudno,najkasnije za par dana nazvala bih broj sa kojeg su slane poruke natrag ,ako nista drugo da cujem glas nje i unucice ,te da obitelj niz godina ne cuje glas-a vjeruje da je kcer ziva i zdrava?A nitko drugi nebi majku mogao prevariti glasom u to sam sigurna,dalje -zar obitelj nije pozeljela da se nadju -vide?Jako cudna prica...

NJ
njakelic
13:47 27.10.2015.

čudno, 90000$...tko je uplačivao sve te godine, kako nije bilo sumnjivo da se ne pojavljuje nikad sve to vrijeme?!...BAŠ ČUDNO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije