Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun u zatvoru

Ubojica gađao čuvara utegom iz teretane

teretana
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
17.02.2014.
u 23:00

Pravosudni policajci u Bjelovaru svladali Nikolu Jozića (47)

Nikola Jozić, 47-godišnjak iz Prgomelja pokraj Bjelovara, optužen za ubojstvo 32-godišnje ljubavnice Darije Grubješić, u ponedjeljak je s bolnom grimasom na licu ušao u sudnicu Županijskog suda u Bjelovaru. Na ročište je dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu gdje je završio zbog ozljeda koje je prošli tjedan zadobio u bjelovarskom zatvoru. Jozića su, tvrde članovi njegove obitelji, pretukli zatvorski čuvari jer se navodno žalio na uvjete. No iz zatvora to opovrgavaju. Odvjetniku Vladi Pjevaču, Jozićevu branitelju, priopćili su da je Jozić za vrijeme šetnje utegom od nekoliko kilograma pokušao udariti jednog čuvara:

– U tome je spriječen tako što je protiv njega primijenjena sila – kaže Pjevač dodajući da nije vidio medicinsku dokumentaciju pa ne zna o kakvim je ozljedama riječ.

Sam događaj zabilježile su kamere u bjelovarskom zatvoru pa je rekonstrukcija, doznajemo, pokazala sljedeće: Jozić je najprije bio u teretani koja se nalazi u natkrivenom i ograđenom dijelu dvorišta, a zatim je otišao u šetnju zatvorskim krugom. No, kako u to vrijeme nije trebao biti tamo, čuvar ga je pozvao da se vrati. Nije htio pa, kad je pravosudni policajac krenuo prema njemu, zamahnuo je željeznim utegom teškim oko dva kilograma. Čuvar se u posljednji tren uspio sagnuti i izbjeći udarac. U pomoć su mu priskočili kolege, pošpricali Jozića suzavcem i savladali ga pa je tako i ozlijeđen. U zatvoru vjeruju da je Jozić planirao napad.

Nakon ročišta Jozić je vraćen u zatvorsku bolnicu. Na za javnost zatvorenom suđenju kazao je da se ne osjeća krivim jer je ubojstvo počinio u nužnoj obrani. Tvrdi da je žrtva zamahnula pajserom prema njemu, a on ga joj je oteo i u afektu je udario dva puta.

>>Osuđeni obiteljski nasilnik zatukao majku troje djece

Komentara 1

Avatar IvanR
IvanR
07:24 18.02.2014.

Jadan, nevin. Kao Nadan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije