Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stojanović oslobođen

Ubio u samoobrani jer je bio napadnut, imao se pravo braniti

Miroljub Stojanović
Davor Javorović/PIXSELL
14.12.2012.
u 12:00

Krvavi svatovi - ubijeni Ratko Jeremić vrijeđao je tek udanu Stojanovićevu kćer

Miroljub Stojanović (48) nepravomoćno je jučer na Županijskom sudu u Vukovaru oslobođen optužbi za ubojstvo Ratka Jeremića (32) lani u Bršadinu. Ubojstvo se dogodilo na svatovskom ručku koji je organiziran poslije vjenčanja Stojanovićeve kćeri Jelene.

Stojanović je tada ranio u podlakticu i svoju suprugu Veselku koju je odmah potom prevezao u vinkovačku bolnicu.

Napali ga i tukli

Prema obrazloženju sudskog vijeća, Stojanović nije kriv jer je pucao u samoobrani braneći se od ubijenog Jeremića i Siniše Radovanovića, koji su ga napali i počeli tući rukama i nogama.

Medicinskim vještačenjem dokazano je da je pritom Stojanović ozlijeđen na više mjesta.

– Miroljub Stojanović pucao je u nužnoj obrani koristeći pritom sredstvo koje je u tom trenutku imao pri ruci. Ne može se očekivati da napadnuta osoba čeka da ga napadači još teže ozlijede. U svakom slučaju, napadnuti je imao pravo braniti se – objasnio je sudac Slavko Teofilović.

Obrazlažući presudu, rekao je i da je prije krvavog događaja skupina mladića iz obližnjega kafića, među kojima je bio i Jeremić, vrijeđala Stojanovićevu netom udanu kćer Jelenu. Sudac je pojasnio da su mladići Jeleni Stojanović uputili ružne i uvredljive riječi na koje je najprije reagirao mladoženja Svetozar Simeunović.

Otišao je razgovarati s mladićima u lokal, a odmah za njim došao je i Stojanović.

U jednom trenutku Stojanović je izvadio pištolj te ga uperio u jednog od mladića, okrenuo se i pošao prema svom vozilu.

Bacili ga u kanal

Za njim su krenuli Jeremić i Radovanović koji su skočili na njega, srušili ga u kanal i počeli tući rukama i nogama.

U toj gužvi Stojanović je ispalio nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Jeremića u prsa.

>>Ubio ga jer mu je vrijeđao tek udanu kćer

Ključne riječi

Komentara 12

IS
istinito
14:57 14.12.2012.

Da je vise ovakvih presuda i divljaci bi dva puta razmislili.

Avatar Jorge
Jorge
14:41 14.12.2012.

Nejasno je iz članka da li je imao dozvolu za oružje koje je upotrijebio. Svi smo svjedoci torture nad vlasnicima oružja koji žele legalizirati, no kad se ilegalno oružje upotrijebi preko toga se prelazi s nonšalancijom. Dakle, za samoobranu sloboda, za korištenje ilegalnog oružja kaznena prijava!

Avatar puky
puky
14:41 14.12.2012.

... dakle svašta ... sucu je normalno da srbijanac na svatovskom ručku pri ruci ima pištolj ? ... ovo stvarno nije trebao stavljati u obrazloženje presude ... i bez toga "pri ruci" imao je dosta razloga da ga oslobodi ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije